Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçilmiş gibi görünenlerin bir kısmı da atanmış hükmündedir. Çünkü bunlar kendi bileklerinin hakkıyla değil alavere dalavereyle bulundukları yere gelmişlerdir. Öyle olduğu için de milleti, milletin tercihlerini, milletin değerlerini küçümserler. Halkın desteğini kazanmak için verilen mücadeleyi kendi akıllarınca önemsiz görürler. Halbuki bu kişilerin çoğu gerçek anlamda bir seçime girseler belki evlerindeki eşlerinin, çocuklarının, kapı komşularının, mahallesindeki esnafın dahi oyunu alamayacak durumdadır" dedi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendikleri günden beri, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesini kamu yönetiminin tüm basamaklarında hakim kılmanın mücadelesi içinde olduklarını belirterek, "Milletine efendilik yapan değil, hizmetkar olan bir yönetim anlayışının yerleşmesi konusunda çok önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına sahip çıkmak için yolları ve meydanları dolduran milletimiz işte bu anlayışla devletinin yanında yer almıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "28. Muhtarlar Toplantısı"nda Batman, Bingöl, Burdur, Erzincan, Gaziantep, Giresun, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Yozgat ve Zonguldak'tan gelen muhtarlara hitap etti.

Konuşmasına, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti.
Külliyedeki misafirler arasında en genç, en uzun süredir muhtarlık yapan, aynı anda görev yapan karı-koca, anne-oğul muhtarların da bulunduğunu dile getiren Erdoğan, muhtarların seçimle işbaşına gelinen görevlerin ilk basamağı olarak demokrasinin temel taşları olduğunu ifade etti.

SEÇİLMİŞ GİBİ GÖRÜNENLER...

"Bir hizmete talip olarak milletin gönlünü kazanmanın, oyunu almanın ne demek olduğunu bilmeyenlere bu işi anlatmak gerçekten çok zor." ifadesini kullanan Erdoğan, "Malum olduğu üzere bir atanmışlar var, bir de seçilmişler. Aslında seçilmiş gibi görünenlerin bir kısmı da atanmış hükmündedir. Çünkü bunlar kendi bileklerinin hakkıyla değil alavere dalavereyle bulundukları yere gelmişlerdir. Öyle olduğu için de milleti, milletin tercihlerini, milletin değerlerini küçümserler. Halkın desteğini kazanmak için verilen mücadeleyi kendi akıllarınca önemsiz görürler. Halbuki bu kişilerin çoğu gerçek anlamda bir seçime girseler belki evlerindeki eşlerinin, çocuklarının, kapı komşularının, mahallesindeki esnafın dahi oyunu alamayacak durumdadır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, millete hizmet etmek üzere belirli görevlere atanmışların da benzer yanlışlara kapıldıklarının görüldüğüne değinerek, "Müsteşar, genel müdür, vali, kaymakam, daire başkanından memuruna kadar atamayla gelen tüm kamu görevlileri devletin imkanlarıyla millete hizmet etmekle mükelleftir. İster seçilmiş olsun, ister atanmış, herkes için üstlenilen görevlerin gereği olarak kendilerine tahsis edilen imkanlar birer emanettir. Asıl olan bu emaneti namus bilip korumak, görevinin gereklerini bihakkın yerine getirmektir." dedi.

HİZMET EDEN YÖNETİM ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildikleri mahallenin veya köyün emanetini üstlenmiş kişiler olarak, muhtarların bu bilinçle hareket ettiklerini çok iyi bildiğini dile getirerek, "Biz de ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz günden beri 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini kamu yönetiminin tüm basamaklarında hakim kılmanın mücadelesi içindeyiz. Milletine efendilik yapan değil, hizmetkar olan bir yönetim anlayışının yerleşmesi konusunda çok önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına sahip çıkmak için yolları ve meydanları dolduran milletimiz işte bu anlayışla devletinin yanında yer almıştır. O gece darbecilerin karşısına dikilen kahraman vatandaşlarımız ancak istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir geleceği olabileceğini biliyordu. İşte bunun için biz 15 Temmuz'a 'İkinci Kurtuluş Savaşımız' diyoruz." diye konuştu.
"Kurtuluş Savaşımızı öncesiyle ve sonrasıyla çok iyi öğrenmek, çok iyi anlamak mecburiyetindeyiz." diyen Erdoğan, "Onun için dün Yükseköğretim Kurumunun yapmış olduğu toplantıda tüm rektörlerimize, rektör yardımcılarımıza, dekanlarımıza, profesörlerimize ve gençlerimize şunu ifade ettim, Hocalarımızdan istirhamım şudur dedim, tarihimizi yavrularımıza iyi öğretelim, çünkü bizi hep yalan söyleyen tarihle aldattılar. Öğrencilerimize, gençlerimize de kendi tarihlerini iyi öğrenmelerini tavsiye ettim. Malum son zamanlarda gündemde olan önce Lozan'ı ifade ederek gündeme düşürdüğümüz konu ardından Misakımilli konusu, işte bunlar hepsi bu sürecin nasıl yönetildiğini, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin en açık ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar