Cumhurbaşkanı Erdoğan 'korkuttu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün sabah saatlerinde bayram namazı sırasında kısa süreli bir rahatsızlık geçirdi. Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada şekere bağlı kısa süreli bir rahatsızlık geçirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'korkuttu'

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir'de Mimar Sinan Camii'nde bayram namazı sırasında kısa bir rahatsızlık geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan cami çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarına rahatsızlığıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Erdoğan, açıklamasında kısa süreli rahatsızlığın şekerden kaynaklandığını şu an herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, konuşmasında, "Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım. Programımıza saat 15.00'te Haliç Kongre Merkezi'nde özellikle parti tabanımızla yapacağımız bayramlaşma töreniyle devam edeceğiz. Birliğimiz, beraberliğimiz bizim için çok çok önemli. İnşallah dünya barışı, İslam dünyasının dini bayram olarak çok çok önemsediği bu bayramımız, inşallah bir milat olacaktır. Temennimiz, duamız, bununla birlikte alem-i İslam'da yeni bir dönemin başlangıcına vesile olsun istiyoruz. Zira tüm İslam dünyasında adeta bir parçalanma, bir bölünme havası estirmek isteyenler var. Temenni ediyorum ki bunlar, Ramazan Bayramı ile birlikte çok daha farklı bir uyanışa vesile olacaktır." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Değerli arkadaşlar öncelikle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. İslam dünyanın birliğine beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım. Haliç Kongre Merkezi'ndeki programımıza devam edeceğiz.

KATAR KRİZİ

Bir defa konuyla ilgili şu anda Katar'ın 13 maddeye yönelik tavrını, Türkiye olarak biz hem takdir ediyoruz hem benimsiyoruz. Takdir ediyoruz, bir defa bu 13 maddeyle ilgili yaklaşımı biz uluslararası hukuka aykırı buluyoruz. Zira devletler arası hukukta ülkelerin egemenlik haklarına bu denli bir saldırı olamaz. Burada adeta bir devletin egemenlik haklarına saldırı söz konusu ve bir devletin kendi tasarruf alanına girecek kadar bir ileri gidiş söz konusu. Böyle bir şeye kalkıp da onların diliyle bakmak, yaklaşmak bana göre çok çok yanlış. Hele hele Türkiye'nin 2014 itibarıyla savunma iş birliği yapmış olduğu Katar'la attığı bu adıma müdahil olmak çok çok çirkin bir yaklaşım.

Şu anda Katar bir devlet olarak birçok yaptırımlarla karşı karşıya kaldı ve bu yaptırımlar noktasında biz Katar'a karşı elimizden gelen desteği vermeye gayret ettik. Bundan sonra da vermeye gayret edeceğiz. Açıkça söylüyorum; uluslararası hukuka aykırı bir süreç var. Bu sürecin bir defa ortadan kaldırılması lazım. Bu tür yaptırımların kesinlikle devletler arası hukukta böyle bir şeyin yeri olamaz. Bu konularla ilgili olarak da şu anda Kuveyt'in ara buluculuğunu özellikle destekledik, destekliyoruz. Temennim odur ki Körfez'deki bu gelişmeleri Suudi Arabistan kendi büyüklüğüne yakışır şekilde çözsün. Temennim yine odur ki bu bayram böyle geçmemeliydi.

Erdoğan, bir gazetecinin "Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadarki olan yürüyüşünü tamamlayacak. Bayram arası verecek. Performansını nasıl buldunuz?" sorusu üzerine de "Onu kendine soracaksınız, bana niye soruyorsunuz? Yürüyen o, bir yorgunluk var herhalde." yanıtını verdi.

CAMİ CEMAATİ O ANLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bayram namazı için camide bulunan vatandaşlar ise o anları anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında namaz kıldığını belirten bir vatandaş, "Bir anda fenalaştı. Herkes bir anda ayağa kalktı. Ambulans geldi. Yardım etmeye çalıştılar. Ondan sonra sedyeyle çıkardılar bir daha da gelmedi. Fenalaştı, sol tarafa doğru yattı. Herkes bir anda yanına geldi" ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş ise, "10 dakika orada tedavi gördükten sonra sedyeler geldi aldı. Biz de bayağı korktuk. Sedyeler gelince korumalar kapattı, götürdüler. Daha sonra gelmedi. Namaz daha başlamamıştı" derken, namazda Erdoğan’ın çok yakınında bulunduğunu ifade eden bir başka kişi ise, "Tokalaştıktan sonra gayet sakin bir şekilde oturdu. Ondan sonra oturduktan sonra insanlarla selamlaştı. Ondan sonra şoförünün içeri girdiğini gördüm. Gayet normaldi. Sonra aşağı aldılar. Gördüğümüz kadarıyla sağlık durumu şuanda iyi" diye konuştu.

Yorumlar