Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hırsızlar Bizi Ev Sahibi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASELSAN'ın nasıl kurulduğunu anlatırken 'hırsızlar bizi ev sahibi yaptı' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hırsızlar Bizi Ev Sahibi Yaptı

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayinde dışa bağımlı olunmaması gerektiğini anlatım ederek Türkiye'nin Kıbrıs Harekatı'nda Batılılar yönünden yalnız bırakılmasından doğan boşluktan ASELSAN'ın kurulduğunu söyledi. 'Atasözümüz mevcut ya; hırsızlar bizi ev sahibi yaptı' diyen Erdoğan, bugünlerde NATO müttefiki kimi devletlerin Türkiye'ye duydukları kıskançlıktan ötürü katkısı esirgediklerini söyledi.

'İYİ Kİ DESTEKLERİNİ KESTİLER'

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN'ın Gölbaşı'ndaki Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Savunma sanayisi için dışarıya tek bir kuruşun verilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan:

'74 Kıbrıs harekatında gördük. Yanımızda olan, olması gerekenler bir anda bize bütün desteklerini kestiler. İyi ki kestiler. Onlar bize orada desteklerini kestiler ve susturma tekniklerini kullanımı şekli ile telsizlerimiz çalışamaz hale geldi. Ondan sonra geldik ASELSAN'ı kurduk. Atasözümüz mevcut ya; hırsızlar bizi ev sahibi yaptı. Olay bu.' dedi.

'ASELSAN'A 40 BİN KERE MAŞALLAH'

ASELSAN'ın ülkenin gururu olduğunu anlatım ederek '40. yılında 40 bin kez Maşallah' diyen Erdoğan, Çanakkale Savaşları ile 200 yıllık bir hüsran devrinin geride bırakıldığını söyledi. Cumhuriyetle ortak uçak, tank ve otomobil üretimi gerçekleştirildiğini lakin küçük teknik sebeplerden ötürü hızlı üretimine geçilmeden vazgeçildiğini anlatım eden Erdoğan:

'Yıl oldu 2015. Biz hâlâ yerli tasarım otomobil için kapı kapı dolaşıyoruz. O tarihlerde kaçırılan fırsatların, heba edilen imkânların, ücretsiz bırakılan emeklerin bedelini Türkiye uzun yıllar aşırı ağır biçimde ödedi. Bu ulus aşırı zor şartlar çalışarak ortaya koyduğu birikimi yurtdışından tahsil edilen uçaklara, tanklara, otomobillere tahsis etmek durumunda kaldı. Üretmekte ürkek davrananlar, ithal etmekte pek gözü pek çıktılar. Sıkıntı burada.' diye konuştu.

'BÜYÜK HEDEFLER İÇİN UMUT VERİYOR'

Savunma sanayisinin bugün binden çok şirketten müteşekkil olduğunu kaydeden Erdoğan, 'Tasarımında teknolojisine kadar her safhasını kendimizin yürüttüğü projelerde elde edilen başarılar bize daha kocaman hedefler için ümit veriyor' diyerek Altay tankı, ATAK helikopteri, ANKA insansız hava aracı, HürKuş eğitim uçağı bunun şeklinde projelerden örnekler verdi.

'NATO'DA BİRLİKTE OLDUĞUMUZ BAZI ÜLKELER GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYOR'

Geçtiğimiz sene savunma sanayiinde 5 milyar dolarlık üretimin yanı paradigma 1 milyar 647 milyon dolarlık dışsatım gerçekleştirildiğini anlatım eden Erdoğan:

'Benim gönlümde tasarımında üretimine kadar içerisinde yer almadığımız hiç bir savunma endüstri ürünün hazır şekilde alınıp kullanılmasına razı değiliz. Bunlar bizim stratejik meselelerimizdir. Eğer biz burada % imalatı yapamazsak, Şayet birilerine muhtaç olursak gereksinim duyduğumuz anda dirseğini çevirdiklerinde biz orada duman oluruz. Şuanda bunu bize yapıyorlar yine. Ama hangi başlıkta olduğunu açıklayamayacağım. Biliyorum ve üzülüyorum. Bunlar güya arkadaş ülkeler. Beraber olduğumuz ülkeler. Güya dayanışma biçiminde olduğumuz, NATO'da yanında olduğumuz ülkeler. Ama bir kıskançlıktır, kalkıp vermiyorlar. Son anda, niye? Güçlü bir Türkiye istemiyorlar.' dedi.

'SURİYE'DE YAŞANANLAR TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ KIRMAK GAYRETİ'

Eski Türkiye'nin bundan sonra olmadığını kaydeden Erdoğan, Türkiye'yi engellemek için her yolun denendiğini iddia ederek Gezi ve 17-25 Aralık süreçlerinden söz etti. 'Bugün Suriye'de yaşananların gerisindeki sebeplerden biri de gerçekte Türkiye'nin bu gücünü, bu konumunu kırma gayesidir. Biz, Suriye'de içindeki çatışmaları önleyemesek de mağdur hale düşüş gösteren bütün kardeşlerimize sahip çıkarak bu oyunu mühim ölçüde boşa çıkardık. Esed'e verilen desteğin de DEAŞ'ın ortaya çıkartılmasının da, Irak'ta izlenen mezhepçi politikaların ısrarla desteklenmesinin gerisinde görüldüğü bunun şeklinde yatan amaçlardan biri budur.' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar