Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi'ne Özkan'ı atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK tarafından önerilen üç aday arasından Prof. Dr. Özkan'ı rektör olarak atadı

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi'ne Özkan'ı atadı
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın kendisine tanıdığı yetki ve YÖK kanuna göre Boğaziçi Üniversitesi'ne önerilen üç aday arasından atama yaptı. Erdoğan, tercihini Prof. Dr. Mehmet Özkan'dan yana kullandı. Özkan'ın atanmasıyla eski rektör görevine veda etti. 

Cumhurbaşkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır" denildi.

MEHMED ÖZKAN KİMDİR?

1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarına ABD’de Vanderbilt Üniversitesi Elektrik Mühendisliği programı kapsamında, robotik cerrahi ve akıllı robotlar alanlarında devam ederek 1988’de master ve 1991’de doktora derecelerini aldı. Lisansüstü çalışmaları boyunca Vanderbilt Üniversitesinde araştırma görevlisi, “Intelligent Robotics” laboratuvar yöneticisi olarak ABD, Japon endüstriyel projelerinde ve NIH destekli projelerde görev aldı. Doktora döneminde Vanderbilt Üniversitesi, Nörocerrahi Kliniğinde de görev alarak cerrahi robot Ar-Ge çalışmalarından sorumlu araştırmacı olarak çalıştı. 1992 yılında doktora sonrası araştırmaları için Japonya’nın Tokyo şehrinde özel bir kuruluşta devam eden Prof. Özkan Robotlarda kas benzeri nümatik eyleyicilerin kullanımı üzerine odaklandı.

1995’de Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsüne dönen Prof. Özkan, 1995 – 2016 yılları arasında bu Enstitünün Müdür Yardımcılığını yaptı. 2012 – 2016 Yılları arasında Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlunun Rektör Danışmanlığını, Ağustos 2016’dan bu yana da Araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcılığını yürütmekteydi.

Halen Antropomorfik Protez El geliştirilmesi üzerinde disiplinlerarası bir çalışma yürütmektedir.

ESKİ REKTÖR VEDA ETTİ

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevi sona eren Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu atama kararı sonrası yazılı bir açıklama yaparak Prof. Dr. Mehmed Özkan’a başarılar diledi ve üniversiteye veda etti. Barbarosoğlu açıklamasında ayrıca akademik kariyerini de noktaladığını belirtti.
 

Yorumlar