Cumhurbaşkanı adaylarının pusuladaki yeri yarın belli olacak

İlk oylaması 10 Ağustos’ta, ikinci oylamaya kalması halinde ise 24 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi için adayların oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 Temmuz’da kesin aday listesini...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adaylarının pusuladaki yeri yarın belli olacak

İlk oylaması 10 Ağustos’ta, ikinci oylamaya kalması halinde ise 24 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi için adayların oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 Temmuz’da kesin aday listesini Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yarın da cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapacak. YSK, geçici aday listesinin belirlenmesinin ardından oy pusulasında santimetre değişikliğine gitmişti. YSK, cumhurbaşkanı adayına ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliğinin 5,5 santimetre olacak şekilde ve aday sütunları arasında 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bırakılarak bastırılmasına karar vermişti.

Kesin aday listesinin belirlenmesinin ardından yarın düzenlenecek olan kura çekiminde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Halkların Demokratik Partisi adayı Selahattin Demirtaş’ın oy pusulasındaki yerleri belli olacak.

CİHAN

Yorumlar