Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 12 Temmuz’da Bursa’da

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, toplumsal uzlaşma adına CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan ve imzalanan mutabakatla da DSP, Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi’nin desteğini alan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun..

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 12 Temmuz’da Bursa’da

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, toplumsal uzlaşma adına CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan ve imzalanan mutabakatla da DSP, Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi’nin desteğini alan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa’da olacağını söyledi.

Toplumsal uzlaşının adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun koordinasyon merkezinde saha programlarına katkı sunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi (PM) Sena Kaleli, seçim çalışmaları kapsamında yurt gezilerini sürdüren İhsanoğlu’nun, Bursa’ya gelerek çeşitli görüşmelerde bulunacağını belirtti.

Sena Kalali’nin verdiği bilgiye göre; 12 Temmuz’da Bursa’da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüşecek Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam ise Bursalılarla iftarda buluşacak.

Kaleli, bu kapsamda CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın yanı sıra, mutabakata imza koyan diğer partilerin yöneticileri ile bölge milletvekillerinin de hazırlıklara başladığını ifade etti.

BURSALILAR BÜYÜK UZLAŞIYA SAHİP ÇIKACAK

Türkiye’nin Ağustos ayında iki turlu bir seçimle ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimi ve büyük uzlaşıya hazırlandığını belirten Sena Kaleli, “Ülkemizin dünyadaki itibarını yeniden yükseltmek, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini milli, manevi mirasımızla bütünleştirmek, uzlaştırıcı, tarafsız, bağımsız, kapsayıcı bir Cumhurbaşkanı olabilmek adına yola çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu 12 Temmuz’da Bursa’da ağırlayacağız.” dedi.

Bursalıların Ekmeleddin İhsanoğlu’na sahip çıkacağına inandığının altını çizen Kaleli, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın İhsanoğlu, ülkemizin zor durumda olduğu bu dönemde ortak aklın ve değerlerin birleştiği büyük uzlaşının adayı olmuştur. Türkiye’nin gerilim siyasetinden uzak, huzurlu ve istikrarlı bir sürece acilen ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda Cumhuriyet tarihinde ilk defa oluşan bu uzlaşıya Bursalıların sahip çıkarak ve seçeneksiz olunmadığını göstererek ortak vicdanı harekete geçireceklerine yürekten inanıyorum.” CİHAN

Yorumlar