'Cumhuraşkanlığı'na suikast iftirası atacaklardı

Cumhurbaşkanlığı korumalarının silahlarını çalan bir hırsızlık çetesi, başka bir grupla anlaştığını itiraf edince plan ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
'Cumhuraşkanlığı'na suikast iftirası atacaklardı
Sonhaberler / Haber Merkezi

10 Temmuz'da Sümeyye Erdoğan’ı koruyan aracın içerisindeki otomatik ve uzun namlulu silahlar ile mühimmat esrarengiz bir şekilde çalındı. Polisin titiz çalışmasıyla bulunan silahların, 15 Temmuz akşamı siyasilere yönelik saldırıda kullanılacağı öğrenildi. Yeni Şafak'ın haberine göre Sümeyye Erdoğan’ı koruyan aracın içerisindeki, silahlar ile mühimmat esrarengiz bir şekilde çalındı.

15 Temmuz'da halkın üzerine savaş uçaklarıyla bomba yağdıran FETÖ ve işbirlikçi örgütlerinİstanbul'da darbe akşamı devreye sokmak için hazırladıkları planın son anda önlendiği ortaya çıktı. Darbecileri püskürten İstanbul polisinin filmleri aratmayacak bir operasyonla suikast planını önlediği olay Akşam gazetesinde yer alan habere göre şöyle gelişti:

SÜMEYYE ERDOĞAN'I KORUYAN EKİP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ı koruyan ekip içerisinde yer alan polis memuru F.K. içerisinde 1 Adet M16 marka hafif Piyade tüfeği, 2 adet HK MP5 makineli tabanca, 1 adet SigSauger p226 marka tabanca, 12 adet şarjör, 165 adet 9x19 mm çapında ve 150 adet 5,56x45 mm çapında MKE yapımı fişekin bulunduğu Passat marka aracı Bakırköy'de evine yakın bir sokağa park etti.

BULMADAN UYUMAK YOK

3 kişi 10 Temmuz Sabah 06.10 sıralarında Volkswagen Caddy marka araçla koruma aracının içerisinde silahları alıp hızla olay yerinden uzaklaştılar. Aracın soyulduğunu anlayan F.K. hemen Bakırköy Emniyeti'ne başvurdu. Olayın duyulmasıyla İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan devreye girdi. “Bu silahları bulmadan uyumak yok" diyerek özel bir ekip kurulması talimatını verdi.

Yakalanan şüpheliler hırsızlığı kendilerinin yaptığını itiraf ederek silahları gömdükleri yerleri gösterdiler. Toprağı kazan polis Cumhurbaşkanlığı Koruma ekibine ait silahları ve mühimmatları beze sarılmış halde bulmayı başardı. Şüpheliler bu aracın soyulması için bir grupla anlaştıklarını itiraf ettiler. Polis şimdi bu isimlerin peşine düştü. 5 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstihbarat birimlerine göre terör örgütleri bu silahlarla 15 Temmuz akşamı bir devlet büyüğüne veya siyasiye yönelik saldırı düzenleyeceklerdi. Sonrasında “Cumhurbaşkanlığı silahıyla vuruldu" yaygarası yaparak kaosun derinleşmesini sağlayacaklardı.

700 KAMERA İZLEDİ

Bakırköy Emniyet Müdürü Murat Çetiner ve ekibi bölgedeki 700 kamerayı tek tek izlemeye başladılar. Aracın çalındığı bölgede sinyal veren 10 binden fazla kişinin güvenlik incelemesi yapıldı. 13 Temmuz günü aracın Zeytinburnu Çırpıcı yolundan girerek çadırda yaşayan Roman vatandaşların bulunduğu arsaya yöneldiği belirlendi.

Yorumlar