Cuma hutbesi işaret diliyle engellilere aktarıldı

Bartın'da bir camide Cuma namazı hutbesi bir görevli tarafından işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cuma hutbesi işaret diliyle engellilere aktarıldı

Bartın Şadırvan Camisi İmamı İbrahim Azaklı’nın okuduğu Cuma hutbesini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli İşaret Dili Tercümanı Ahmet Kavak sebebi ile işaret diline çevrilerek aktardı. Bartın'da İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 2 hafta öncelikle protokol yapılmıştı. Protokol gereği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sebebi ile görevlendirilen işaret dili çevirmeni Şadırvan Camisi'nde cami imamı ile minbere çıkarak işitme engelli vatandaşlara hutbeyi aktardı.

İnsanların tamamına hizmet götürmek bunun şeklinde bir sorumluluklarının bulunduğunu anlatım eden İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle ilde ilk kez kullanılan bir projeye başlattı. İşitme engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için Cuma günü Bartın Şadırvan Camiisinde hutbemiz işaret diliyle anlatıldı. Toplumumuzun bir parçası bulunan işitme engelli vatandaşlarımıza bu açıdan hayırlı bir hizmet yapmak istedik. Bu plan süre bünyesinde genişleyerek devam ettirilecektir" dedi.

Cuma namazına gelen yurttaşlar ise, engelli yurttaşlar hesabına uygulamanın fazla aşırı anlamlı ve rahatlık veren olduğunu anlatım etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar