Cuma hutbelerinin konusu Soma faciasıydı

Manisa’nın Soma ilçesinde 284 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili camilerde hutbe verildi. Adana Sabancı Merkez Camii’nde cuma namazı öncesinde mevlit okutuldu, Kur’an kurslarında okutulan hatimlerin duası yapıldı. Camiyi...

Google Haberlere Abone ol
Cuma hutbelerinin konusu Soma faciasıydı

Manisa’nın Soma ilçesinde 284 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili camilerde hutbe verildi.

Adana Sabancı Merkez Camii’nde cuma namazı öncesinde mevlit okutuldu, Kur’an kurslarında okutulan hatimlerin duası yapıldı. Camiyi dolduran Adanalılar hocaların yaptırdığı duaya hep birlikte amin dedi. Cami imamı hutbesinde kader ve ecel kavramlarına vurgu yaparak, "Bilhassa insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde, hiçbir şekilde tedbirsizlik zaafı içine düşmezler. Zira kader ve ecel, insanoğlunun ihmal ve sorumluluklarını asla ortadan kaldırmaz." denildi.

Yüreklerin, Soma'da, maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yandığı, yüzlerce insanın evlerine çocuklarına ekmek götürmek için toprağın bağrında can verdiği belirtilerek ateşin bütün milletin bağrına düştüğünü kaydeden Merkez Camii Müezzin Kayyımı Pehlivan Kalıntaş, şehit olan madenciler için herkesin dua etmesini istedi. ‘Böyle zamanlarda mümin kardeşliğinin gereği, acıları paylaşmaktır.’ diyen Pehlivan Kalıntaş, “Vefat edenlere rahmet dualarında bulunmak, geride kalanlara sabır niyaz etmektir. Memleketimizin her tarafından Soma'da can veren kardeşlerimize, Yasinler, Tebarekeler, Fatihalar, İhlaslar, Hatimler göndermeliyiz. Bugünler, millet olarak acıları paylaşma, yaraları sarma günleridir. Gönüllere kor düşmüştür. Seher vakitlerinde ellerimizi Rabbimize açıp 'Gönüllere, peygamberlerin gönlüne lütfettiğin sekineti ver Rabbimiz!' diye yalvarmalıyız. Bugünler, mümin kardeşliğinin sevgide, diğerkamlıkta, fedakârlıkta, yardımlaşmada, dayanışmada imtihan günleridir. Bugünler, Sevgili Peygamberimiz (sav)'in 'Müminler, tek vücut gibidirler' fermanı gereğince millet olarak 76 milyonun bütünleşmesi gereken günlerdir.” Kalıntaş hutbesini dua ile bitirdi. Namaz sonrasında cemaate lokum ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar