Çukurova’nın en büyük sorunu işsizlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çukurova Bölgesi’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova’nın en büyük sorunu işsizlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çukurova Bölgesi’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

Çelebi, partisinin Seyhan Belediye başkan adayı Zeydan Karalar’a destek amacıyla Fatih Mahallesi, Küçükdikili ve Büyükdikili bölgelerindeki seçim çalışmalarına katıldı. Seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Küçükdikili sakinleriyle bir araya gelen Süleyman Çelebi, bölgenin en önemli sorununu işsizlik olduğunu vurguladı. Çelebi, “Adana içinde çok mücadele ettim. Buralarda önemli fabrikalar vardı. ÇUKOBİRLİK’te yalnız 12 bin kişi çalışıyordu. BOSSA’da aşağı yukarı 11 bin kişi çalışıyordu. MENSA, SASA ve diğerlerine kadar binlerce işçi bu alanlarda mücadeledeydi. Adana’da birçok sorun var. ‘Adana’nın en önemli sorunu olarak ne’ diye sorarsanız. Buranın en büyük sorunu işsizlik. Burada belirli yaş grubundaki arkadaşlarımız işsiz. Özellikle gençlikte işsizlik oranı yüksek. İkinci önemli konu da tabii ki yoksulluk. Başbakan mangalda kül bırakmıyor. Büyüyen bir ekonomiden bahsediliyor, Türkiye’nin 16. büyük ekonomiye sahip olduğu ifade ediliyor. Ama insani gelişmişlikte 92. sırada olan bir ülkeyiz.” ifadelerini kullandı.

Fatih Mahallesi’nde vatandaşlara hitap eden Zeydan Karalar ise 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak bu seçimlerde Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını söyledi. Karalar, “Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Bu seçim sadece kardeşinizin seçimi değil. Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin seçimi. Oy vermek önemli bir görevdir. Oy vermek, bir vatandaşlık, yurttaşlık görevidir. Oy vermek sadece sandığa bir zarf atmak değil. Seçimlerde asılında kendi geleceğimizi, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini oyluyoruz. Türkiye’nin geleceğini oyluyoruz. Adana bereketli topraklar üzerine kurulan bir şehir ama bu topraklarda bereket bırakmadılar. 30 Mart’ta bu toprakların bereketini tekrar kazandırmaya geleceğiz. Zaman ayrışma zamanı değil, birleşme zamanı.” dedi.
CİHAN

Yorumlar