Çukurovalı engelliler ‘rampama park etme’ dedi

Çukurova Kent Konseyi Engelli Meclisi ilk etkinliğini Çukurovalı engelliler ile birlikte yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çukurovalı engelliler ‘rampama park etme’ dedi

Çukurova Kent Konseyi Engelli Meclisi ilk etkinliğini Çukurovalı engelliler ile birlikte yaptı. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çukurova Belediyesi önünde bir araya gelen engelliler ‘rampama park etme’ dedi.

Çukurova Kent Konseyi ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, engelliliğin, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bir sorun olduğunu söyledi. Başkan Yıldıray Arıkan, “Çukurova engellerin olmadığı, engellilerin rahatça yaşayabileceği bir kent olması için çalışıyoruz. Kentimizdeki engellilerle birlikte projeler üreterek hayata geçirmeliyiz. Engellilerin özellikle sosyal hayatlarını sürdürebilecekleri kaldırımlardan, yürüyüş yollarına, parklardan ve diğer tesislere kadar Çukurova, engelli vatandaşlarımızın engelsiz yaşadığı modern bir ilçe görünümüne mutlaka kavuşacak." dedi.

Çukurova Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı İsmail Sarı da yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çeşitli özel okul ve kulüplerin gösterilerinin ardından engelliler sembolik olarak rampama park etme eylemi yaptı. Başkan Yıldıray Arıkan da tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerin eylemine destek verdi.
CİHAN

Yorumlar