Çukurova Üniversitesi'nde bahar şenlikleri iptal edildi

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza nedeniyle, törenin kokteyl ve dinleti kısımları yapılmadı. Ayrıca,...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi'nde bahar şenlikleri iptal edildi

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza nedeniyle, törenin kokteyl ve dinleti kısımları yapılmadı. Ayrıca, 19 – 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bahar Şenlikleri de, aynı gerekçeyle iptal edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Acımız çok büyük. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.” dedi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde yapılan Akademik aşama töreni, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve Soma’daki maden kazasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan kazayla ilgili üzüntülerini dile getirerek konuşmasına başladı. “Acımız çok büyük.” diyen Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Soma’daki elim kazada kaybettiğimiz maden işçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır diliyorum. Ayrıca, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Kibar, bir üniversite için gelişmenin, yalnızca iyi bir eğitim vermeyi ve bilimsel alanda çalışmalar yapmayı değil, bu çalışmaları yapan kişilerin özlük haklarına saygı göstererek haklarını vermeyi gerektirdiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri hassasiyet gösterdiğimiz özlük hakları konusunda, adaleti her şeyin üzerinde görüyoruz ve adil olabilmek için tüm irademizi ortaya koyuyoruz. Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan birbirinden değerli öğretim üyemizle birlikte 2 bin 140’a yükselen akademik kadromuzla gücümüze güç kattık. Üniversitemizin, sizlerle birlikte başarılı ve donanımlı nesiller yetiştirme, sorunlara bilimsel çözümler üretme, daha girişimci, yenilikçi ve uluslararası bir üniversite olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştireceğine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi yönetimi olarak, öğretim elemanlarına özgür bir eğitim-öğretim ortamı sağladıklarını belirten Kibar, var olan imkânları maddi ve manevi açıdan iyileştirmeyi hedefleyen, fiziki ve teknolojik altyapıyı güçlendirerek araştırma imkân ve kültürünü geliştiren, bu süreçlerde yaşanan sorunları çözmeyi kendine hedef edinen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışını benimsediğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına, en önemli hedeflerinin, üniversitenin eğitim, bilim ve toplumsal sorumluluk alanlarındaki başarısını artırmaya yönelik kaynakları zenginleştirmek olduğunu vurgulayarak son verdi.

Açılış konuşmasının ardından törende, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından, akademik aşama yapan öğretim üyelerinden 16 profesör, 82 doçent ve 71 yardımcı doçente belgeleri takdim edildi.

Öte yandan, Çukurova Üniversitesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak, 19 -24 Mayıs 2014 tarihleri arasından yapılacak olan Bahar Şenlikleri’nin, Soma’da yaşanan elim kaza nedeniyle iptal edilmesi kararlaştırıldı. CİHAN

Yorumlar