Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Geliştirme etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından ‘1. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Geliştirme’ etkinliği düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Geliştirme etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından ‘1. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Geliştirme’ etkinliği düzenlendi. “Geleceğin Seni Bekliyor” sloganı ile yapılan etkinliğin amacı, alanında uzman kişilerin, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya getirilmesi.

Öğrencilerin mesleklerini her yönüyle tanımalarına imkan vermek ve doğru hedefler belirleyerek kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Koç, amaçlarının üniversite eğitimi sonrasında öğrencilerin karşısına çıkacak olan fırsatları ve seçenekleri önceden tanıma fırsatı bulmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Koç, “Kariyer, kişinin başlangıç yaptığı yaşamının üretken yıllarını kullanarak geliştirdiği ve genelde çalışma hayatının sonuna kadar sürdürdüğü iş ya da pozisyon şeklinde tanımlanır. Üniversite eğitimi sonrasında kariyer yolculuğuna başlayacak olan sizlerin, mümkün olduğunca kendisini ve karşısına çıkacak seçenekleri önceden tanımış ve tanımlamış, gelecek hedeflerini netleştirmeye başlamış, farkındalığıyla yüksek bireyler olmalarını desteklemek amacındayız. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Geliştirme Komisyonu da bu amaç doğrultusunda oluşturulmuştur.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından oturumlara geçildi. İlk oturumun başkanlığını Dr. Gülay Sezgin’in yaptığı eğitimde, Dr. Gülperi Dayar “Tıpta Uzmanlık ve Zorunlu Hizmet”, Dr. Duygu Kapdağlı “Aile Hekimliği”, Dr. Ali Kemal Topaloğlu “Akademik Kariyer”, Dr. Ahmet Hilal ise “Adli Yükümlülükler” başlıkları altında, öğrencilere kariyerlerine dair yaşadıklarını ve deneyimlerini anlattı. Diğer oturumlarda ise yine konusunda uzman kişiler “İş Yeri Hekimliği, Sağlık Yöneticiliği, İlaç Firmalarında Çalışma Olanakları, Doktora Olanakları, Yurt Dışı Çalışma Olanakları, Öğrenci Değişim Süreçleri ve Türk MSIC Fırsatları” konularında sunumlarını tamamladı.

Sunumların sonunda konuşmacılar, öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Program, konuşmacılara plaket takdimiyle sona erdi.
CİHAN

Yorumlar