Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Haluk Uygur’u konuk etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nde İletişim Seminerleri dersi kapsamında, Halet Çambel’in ‘Toroslarda Bir Efsane’ adlı belgesel filmini Dr. Haluk Uygur, kendine özgü yorumuyla öğrencilere anlattı. Seminerin açılış...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Haluk Uygur’u konuk etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nde İletişim Seminerleri dersi kapsamında, Halet Çambel’in ‘Toroslarda Bir Efsane’ adlı belgesel filmini Dr. Haluk Uygur, kendine özgü yorumuyla öğrencilere anlattı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan, ÇÜ İletişim Fakültesi Medya Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu öğrencilerine, Halet Çambel’in hayatıyla ilgili bilgiler vererek, “Çambel, hayatını arkeolojiye adayan çok önemli bir büyüğümüzdü ve bu vesileyle Onu da burada anmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

Belgesel gösteriminden önce, Halet Çambel ile uzun yıllar birlikte çalışan Mimar Erol Doğan, Karatepe’yle ilgili küçük sunum yaptı. Mimar Doğan, Halet Çambel’i Ocak ayında kaybettiğimizi hatırlatarak sözlerine başladı ve Çambel ile ilgili 2004 yılında kendisine iletilen bir mesajı okudu.

Dr. Haluk Uygur da Karatepe isminin Mars’ta olmasının bir tesadüf olmadığını belirterek, nedenini şöyle anlattı, “Dünya tarihini değiştiren unsurlardan bir yerdir Karatepe. Kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü bu film çekilirken fotoğraflarını da ben çektim. Kurgu sırasında emeği Zülfikar Tümer ve Ahmet ihsan Çay’a teşekkür ediyorum. Halet Hoca’yı anlatan bu film daha iyi olabilirdi tabii ki. Ama filmi daha iyi hissedebilmek, ‘dünya tarihini nasıl değiştirir bu’ diyebilmek için, bu filmde de göreceğiniz ve anlatılan Hititlerin baş şehri olan Hattuşaşı görmeniz ve Hattuşaş’taki müzeye gitmeniz gerekmektedir. Müzeye gittiğiniz zaman, birçok gerçek ortaya çıkıyor. Bu gerçeklerden biri, Hitit tarihinin ortaya çıkmasını en çok isteyen kişinin Adanalı Mustafa Kemal Atatürk olduğudur.”

Halet Çambel ile ilgili anılarını da anlatan Dr. Haluk Uygur’un, “Toroslarda Bir Efsane” isimli konferansı, aynı adı taşıyan ve Halet Çambel’in hayatını anlatan belgesel filminin izlenmesi ve izleyenlerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. Öğrencilerin yoğun ilgili gösterdiği konferansta, Dr haluk Uygur’a, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik sonunda Dr. Uygur ve katılımcılar toplu fotoğraf çekildi.

CİHAN

Yorumlar