Çukurova Üniversitesi ile Adana Çimento arasında işbirliği protokolü

Üniversite-sanayi büyüyerek devam ediyor. Adana Sanayi Odası ile Çukurova Üniversitesi arasında Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Anlaşması'nın imzalanmasının ardından yeni bir protokol da Adana Çimento Sanayi ile gerçekleştirildi. Çukurova...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi ile Adana Çimento arasında işbirliği protokolü

Üniversite-sanayi büyüyerek devam ediyor. Adana Sanayi Odası ile Çukurova Üniversitesi arasında Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Anlaşması'nın imzalanmasının ardından yeni bir protokol da Adana Çimento Sanayi ile gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi ile Adana Çimento Sanayi T.A.Ş ile Senato Toplantı Salonu’nda işbirliği protokolü imzalandı.

    Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mesut Başıbüyük ve Adana Çimento Sanayi Genel Müdürü Kemal Doğansel, protokol imzalayarak ikili işbirliği çalışmalarını başlattı.

    Protokol kapsamında, Üniversite ile OYAK Adana Çimento Sanayi arasında, bilimsel veya teknolojik araştırma; makale, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak alt yapı çalışmaları; rutin deneylerin yapılmasına yönelik faaliyetler; danışmanlık hizmetleri, lisansüstü öğrencilerin tezlerini işbirliği kapsamında yapmalarına imkan sağlanması, öğrencilerin stajlarını ve bitirme projelerini ortak yapmalarına yönelik girişimler; karşılıklı seminer, konferans tanıtım etkinliklerine yönelik projeler yapılması kararlaştırıldı.

    Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, çeşitli bilimsel konularda Adana Çimento ile bilimsel işbirliği protokolü imzalayarak üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir adımın atıldığını ifade etti. Kibar "Uzunca bir süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda bu noktaya geldik. Adana Çimento kapılarını bizlere açtı. İnşallah bu protokolle işbirliğimiz daha iyi bir ivme kazanır, verimli sonuçlara vesile olur." dedi.

    Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel ise sanayici olarak ülkenin büyümesine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Doğansel, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkenin çimentosuyuz, birleştiricisiyiz. Tüm bunlara rağmen arzuladığımız şey, Türkiye’nin bulunduğu konumdan daha yukarılara taşımak. İşbirliği yapmak için bize kapılarını açan Çukurova Üniversitesi'nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler bundan çok mutluyuz. İmkanlarımız dahilinde bu birlikteliği devam ettirmek, buna katkı sağlamak hedefindeyiz. Bu protokol bir başlangıçtır."

    Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ile OYAK Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel, protokolü imzalayarak ikili işbirliğinin başlamasını sağladı. CİHAN

Yorumlar