Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans heyecanı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamanın heyecanını yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans heyecanı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamanın heyecanını yaşanıyor. 2008 yılından bu yana lisans eğitimi verilen fakültede, 2013-2014 güz döneminden itibaren ‘özel hukuk’ alanında yüksek lisans öğretimine de başlandı.

Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programında, 7 ders, 1 seminer ve tez çalışması yer alıyor. Halen 7 öğrencinin tezli yüksek lisans eğitimini sürdürdüğü programda, “Hukukta Bilimsel Araştırma Yöntemleri”, “Aracılık Hukuku”, “İş Hukukunun Güncel Sorunları”, “Marka ve Haksız Rekabet Hukuku” ve “Haciz Hukuku” dersleri veriliyor.

Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans programında ise 10 ders ve 1 dönem projesi çalışması yer alırken, bu programda kayıtlı 25 öğrenci yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. Öğrenciler 3 dönemin sonunda mezun olduklarında “Yüksek Lisans” diploması alıp “Özel Hukuk Uzmanı” unvanını elde edecek.
Özel Hukuk Bölüm Başkanı ve ÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, programın amacının öğrencilerin özel hukuk alanında belirli konularda uzmanlaşmasını sağlamak ve bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenerek, özel hukuk alanında derinlemesine inceleme ve araştırma yapmaları için gerekli bilimsel altyapının hazırlanması olduğunu ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Çeker, derslere ilginin yoğun olması ve bahar döneminde yüksek lisansa başlamak isteyen çok sayıda kişinin bulunması sebebiyle, Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programına 2014 bahar yarıyılında da öğrenci alınmasının planlandığını bildirdi.
CİHAN

Yorumlar