Çukurova Üniversitesi çiftliği fabrika gibi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, bir fabrika gibi çalışıyor. Çiftlikte sütten yoğurda, baldan narenciyeye farklı gıdaların üretilerek insanların damak zevkine sunuluyor.Araştırma ve Uygulama...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Üniversitesi çiftliği fabrika gibi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, bir fabrika gibi çalışıyor. Çiftlikte sütten yoğurda, baldan narenciyeye farklı gıdaların üretilerek insanların damak zevkine sunuluyor.

Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yalçın Gülüt, çiftliğin eğitim-öğretime destek vermek, mevcut olanaklarla tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek ve pazarlamak amacı ile kurulduğunu belirtti. Yaklaşık 7 bin dekarda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Gülüt, hayvansal ve tarımsal üretim yaptıklarını da vurguladı. Çiftlikte 500 büyükbaş, 800 küçükbaş hayvan bulunduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gülüt, süt ve süt ürünlerinin yanında narenciye, bal ve zeytinyağı da ürettiklerini anlattı.

Çiftlikten elde edilen ürünlerin üniversite bünyesinde başta hastane, yemekhane ve kafeteryalarda tüketime sunulduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gülüt, “Ürün yelpazemiz zengin. Süt ve süt ürünleri, reçel, zeytinyağı gibi çok sayıda ürünümüz var. Bunları üniversite içerisinde tüketiyoruz. Çiftlikte üretilen tüm ürünler tamamen katkısız, kimyasal kullanmıyoruz. Üniversitedeki hastalarımıza doğal ve güvenilir ürün sunuyoruz. Kantin ve yemekhanelerde de öğrenciler bu gıdaları tüketiyor." diye konuştu.

GÜNLÜK 4 TON SÜT, 3 BİN 500 YUMURTA ÜRETİLİYOR

Çiftlikte günlük 4 ton süt ve 3 bin 500 adet yumurta üretildiğinin altını çizen Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yalçın Gülüt, yerleşkedeki 4 mağazada satışa sundukları ürünlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, elde edilen gelirin araştırma faaliyetlerinde kullanıldığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Gülüt, ayrıca yöresel iklim koşulları ve toprak verimliliği açısından da Türkiye'deki en geniş araştırma ve uygulama çiftliğine sahip olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar