Çukurova Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO), Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara ödül verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO), Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara ödül verdi.

Şirinpark Otel’de düzenlenen Çukurova Turizm Ödülleri töreninde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, müzelere verdiği önemden dolayı “Turizm Markası” ödülüne layık görüldü. ADRO Başkanı İsa Akdağ törende yaptığı açılış konuşmasında 21 Şubat tarihinin 1988 yılından beri tüm dünyada Dünya Rehberler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Türkiye’de 11 bine yakın turist rehberi bulunduğunu söyleyen İsa Akdağ, ‘’Yapılan çalışmalar sonunda Türkiye’ye gelen turist sayısı geçtiğimiz yıl itibari ile 35 milyona, turizm gelirimiz ise 32,5 milyar dolara ulaşmıştır. Bu rakamlar Türkiye’yi dünya turizm sektöründe üst sıralara taşımıştır. Turizmin, son yıllarda hem dünya hem de Türkiye ölçeğinde önemli başarılar elde etmesinde sektörün gizli kahramanları olarak bilinen turist rehberlerinin katkısı yadsınamaz.” diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Turizmin vitrini, gözü kulağı ve her türlü temsil kabiliyeti olan çok değerli konuklarımızla olmaktan çok mutluyuz. Onlar ancak tavsiye ederse, gezdirirse, dolaştırırsa ve gezerken anlatırsa yapılanlar önem kazanır.” dedi.

Zihni Aldırmaz, şöyle konuştu: “İnşallah önümüzdeki günlerde müze sayımızı 16’ya çıkartacağız. Tarihi değerlerimizin hızla restorasyonlarını yapıp, tarihi kimliğine uygun hale getirip, bir bütün haline getirmeye uğraşıyoruz. Ama Çukurova’yı bir bütün olarak ele almak gerek. Çünkü turistler geldiği zaman bir yerde 1-2 gün kalır, ama bu bölgede 15 gün yaşaması çok önemli. Yaşlı turizmi için önemli bir bölgeyiz. Aslında bu konuları benim size söylememe hiç gerek yok. Burada duayenler var, sizler varsınız. Benim hep hayalimde, turist rehberlerimizin Hilton’da kalan konukları hemen nehrin kenarındaki yürüyüş parkuruna getirmesi, Merkez Park’ta spor yaptırması var. Bu konuda belediyeye düşen bir görev olursa, servis gibi, emrinizdeyim. Bu güzel gecenin turizm açısından büyük katkılar sağlayacağını düşünüyor ve hepinizi tebrik ediyorum.’’

Konuşmaların ardından bu yıl ilki verilen ’Çukurova Turizm Ödülleri’ sahiplerini buldu. Törende ayrıca, meslekte 20 ve 35 yıllarını dolduran rehberlere plaket verildi.
CİHAN

Yorumlar