Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan mobilya sektöründe kümeleşme atağı

Çukurova Kalkınma Ajansı mobilya imalatı alanında faaliyet gösteren işletmeleri bir araya getirerek bölgede kümeleşmenin ilk adımını attı. Adana Mobilyacılar Sitesi’nde düzenlenen Marangoz ve Mobilyacılar Odası üyesi 50’ye yakın mobilya...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan mobilya sektöründe kümeleşme atağı

Çukurova Kalkınma Ajansı mobilya imalatı alanında faaliyet gösteren işletmeleri bir araya getirerek bölgede kümeleşmenin ilk adımını attı. Adana Mobilyacılar Sitesi’nde düzenlenen Marangoz ve Mobilyacılar Odası üyesi 50’ye yakın mobilya üreticisinin katılım sağladığı kahvaltı toplantısında Adana mobilya kümesinin bir dernek çatısı altında oluşturulması fikri benimsendi.

Toplantıda konuşan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, kümeleşmenin özellikle mobilya sektörü için önemi üzerinde durdu. Günümüzde firmaların son derece dinamik ve değişken bir pazarla ve tüketici talebiyle yüz yüze olduğunu belirten Şarbak, değişen fırsatlara ve tehditlere bireysel olarak hızla tepki vermenin firmalar açısından zorluğunun altını çizdi. Firmaların bilinçli bir araya gelişini ifade eden kümeleşme kavramının, bu soruna çözüm aranırken ortaya çıktığını belirten Genel Sekreter Şarbak, yeni fikir ve hünerlerin başarıyla uygulanması ve ekonomik bir değere dönüştürülmesi olan yenileşim sürecinde, birlikte yürütülen araştırma, ürün tasarımı, pazarlama, tedarik, eğitim ve benzeri faaliyetlerin önemine değinerek, işletmelerin bir küme içerisinde yer almak suretiyle ulusal ve küresel pazarda rekabet avantajı elde ettiklerini vurguladı.

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da Çukurova Kalkınma Ajansı’nın bölgede uyguladığı mali destek programları ile özellikle son iki yılda sektöre önemli destekler sağladığını belirterek Zekeriya Şarbak’a mobilya sektörü adına teşekkürlerini sundu. Oda üyeleri ise bölgede mobilya sektörüne verilen desteklerin daha fazla sayıda işletmenin yararlanmasını sağlayacak şekilde genişletilmesi yönünde taleplerini iletti.

CİHAN

Yorumlar