Çukurova Gıda Fuarı kapılarını açtı

Çukurova Gıda/ Gıda-Tek Fuarı 2014 düzenlenen törenle açıldı. Fuara, yurt içi ve dışından 132 firma katılıyor. TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ ve Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliği ile düzenlenen Çukurova Gıda/ Gıda-Tek Fuarı...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Gıda Fuarı kapılarını açtı

Çukurova Gıda/ Gıda-Tek Fuarı 2014 düzenlenen törenle açıldı. Fuara, yurt içi ve dışından 132 firma katılıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ ve Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliği ile düzenlenen Çukurova Gıda/ Gıda-Tek Fuarı 2014, Adana 8. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı ve Adana Ambalaj ve Reklamcılık Fuarları eş zamanlı olarak TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Açılışta konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, gıda sektörünün topraktan sofraya gelen sürecinde, tüm gıda ürünlerinin paketleme ve ambalajlama teknikleri ile bu ambalajlama tekniklerinin tanıtım ve reklamının en iyi şekilde yapılmasının firmalar tarafından son derece önemsendiğini vurgulayarak, Adana’da düzenlenen fuarların sektörün ve tüketicilerin teknolojideki gelişmeleri ve yenilikleri görmesine imkan tanıdığını belirtti. Çukurova bölgesinde düzenlenen fuarların başta Adana olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için katkılar sağlayacağının altını çizen Ersözlü, binlerce ziyaretçisi ile sektörün bölgedeki en önemli buluşmaları haline geldiğini anlattı. Fuara 132 firmanın katıldığını geçtiğimiz yıla oranla yüzde 18 büyüme sağlandığının altını çizen Ersözlü, KKTC, Lübnan, İran, Mısır ve Irak’tan davet edilen profesyonel alım heyetlerinin dört gün boyunca üreticilerle görüşme fırsatı yakaladıklarını anlattı. Ersözlü, fuar ile sektördeki gelişmelerin yakından takip edilerek, ürünlerin kıyaslama fırsatı bulunabileceğini de anlattı.

Vali Hüseyin Avni Coş da, artan dünya nüfusu ile birlikte gıda tüketiminin arttığını, bu noktada gıda sektörünün büyük önem taşıdığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sözlü de, açılan fuarın bölgede üretilen tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve gerçek değerini bulması noktasında katkı koyması temennisinde bulundu. Fuarda ambalajcıların olmasını önemsediğini dile getiren Sözlü, fuarın üreticinin ürününün değerlenmesi noktasında büyük önem arzettiğini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ve protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Protokol daha sonra stantları tek tek gezerek ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

CİHAN

Yorumlar