Çukurova GİAD Başkanı Sakarya: Yatırımcıları küstürmeyin

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, işsizliğin konuşulduğu Adana'dan yatırımcıların, başta yerel yönetim olmak üzere çeşitli nedenlerle kaçtığını söyledi. Sakarya, "30 Mart'taki seçimlerin...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya: Yatırımcıları küstürmeyin

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, işsizliğin konuşulduğu Adana'dan yatırımcıların, başta yerel yönetim olmak üzere çeşitli nedenlerle kaçtığını söyledi. Sakarya, "30 Mart'taki seçimlerin ardından Adana'da göreve gelen belediye başkanlarımızın ve kentimizin yöneticilerinin istihdamın önünü açacak destekler vermesini bekliyoruz. Yatırımcılar küstürülmesin, işadamlarımız Adana'dan kaçmasın." dedi.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcıları Kazım Tosun ve Hakan Burç, Genel Sekreter Kamer Acer, Sayman Gökalp Sofuoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Rafet Milli ve Ömer Ertuğrul, Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz'u makamında ziyaret etti. 160 üyesi bulunan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Sakarya, yönetim kurulunun 3 yıllığına seçildiğini, yeni dönemde de etkisi büyük projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Sakarya, “Adana'da 30 Mart seçimlerinin ardından yerel yönetimlerde güzel bir yapı oluştu. Yeni dönemde inşallah geçmiş dönemlerden daha vizyonlu çalışmalar yapılıp, daha fazla birliktelik sağlanarak Adana için bir şeyler yapılacak umudu taşıyoruz. Adana'dan sanayiciler, işadamları kaçırılıyor. Adana büyük firmalarını kaybediyor, ekonomi kan kaybediyor. Sabancılar Adana'dan yerel yönetimler yüzünden kaçtı. Sabancılar’ın gönüllerini kırdılar. Sasa da satıldı. Sabancılar'dan ne kaldı Adana'da, Temsa. Yakında onu da satarlar diye endişe ediyorum.” dedi.

Adana’nın işsizlik sıralamasında yer almaması, işsizliğin azalması ve istihdamın artması için her kese görevler düştüğünü belirten Ömer Faruk Sakarya, “Belediye başkanlarımızın, kentimizin yöneticilerinin istihdamın önünü açacak, yatırımcının işini kolaylaştıracak destekler vermesini istiyoruz. Yatırımcılar küstürülmesin, işadamlarımız başka kentlere kaçmasın. Herkese sesleniyorum. İşsizlik azalsın, istihdam artsın, ekonomi canlansın istiyorsanız, yatırımcıları küstürmeyin." diye konuştu.

Derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve katılmaya özen gösterdiğini belirten Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, vergi incelemelerinin risk analizine göre yapıldığını, riskli mükellef grubunda bulunan kuruluşların her an incelemeye tabi olabileceğini söyledi. Adana'dan büyük şirketlerin gittiğinden de yakınan Yavuz, bunda yerel yönetimlerin de etkisinin büyük olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar