Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, başarılı gazetecileri ödüllendirdi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGD) tarafından düzenlenen Basın Özendirme Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Yarışmada Zaman Gazetesi Muhabiri Ebubekir Koran, ‘Haber’ dalında ‘Çocuklara Siber Zorbalık’ başlıklı...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, başarılı gazetecileri ödüllendirdi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGD) tarafından düzenlenen Basın Özendirme Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Yarışmada Zaman Gazetesi Muhabiri Ebubekir Koran, ‘Haber’ dalında ‘Çocuklara Siber Zorbalık’ başlıklı haberi ile mansiyon aldı.

Sular VIP Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, basının özgürlüğüne dikkat çekti. İnsan hakları ve anayasal haklar çerçevesinde basının mutlaka özgür olması gerektiğini ifade eden Vali Büyük, “Bu büyük görevi yerine getirilmesinde yerel basın, en önemli ayaklardan birisi olmuştur. Yerel basının ayakta kalabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerek. Çünkü onlar bizlerin samimi sesidir.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yerel yönetimler olarak yerel basına ayrı bir önem verdiklerinin altını çizerek, demokratik kültürlerde halkın bilgilendirilmesi, kamu yararının gözetilmesi konularında basın sektörüne büyük görevler düştüğüne vurgu yaptı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin sorunları olduğu kadar topluma karşı sorumlulukları olduğunu da söyledi. Konuşmasında yerel basının zor şartlar altında yayın yaptığını ifade eden Esendemir, yerel basına ayrı bir önem verilmesi gerektiğini, bu tür etkinliklerle yerel basında çalışanların teşvik edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Zaman Gazetesi Adana Muhabiri Ebubekir Koran’a ödülünü ise CHP Adana eski Milletvekili Hulusi Güvel taktim etti.

CİHAN

Yorumlar