Çukurova Belediyesi’nden sokak hayvanlarına su ve ciğer servisi

Susuzluk çeken sokak hayvanları için Çukurova’daki park ve refüjlere özel olarak hazırlanmış su kapları yerleştirilmeye başlandı. Parklara ilk yardım malzemeleri de koydurtan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Parklarımız artık...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Belediyesi’nden sokak hayvanlarına su ve ciğer servisi

Susuzluk çeken sokak hayvanları için Çukurova’daki park ve refüjlere özel olarak hazırlanmış su kapları yerleştirilmeye başlandı. Parklara ilk yardım malzemeleri de koydurtan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Parklarımız artık daha güvenli, üstelik küçük dostlarımız da susuz kalmayacak.” dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için Yaşam Suyu Projesi adıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Hayvan haklarına duyarlı kesimlerin görüşünü de alan belediye yetkilileri, tasarladıkları özel su kaplarını parklara ve bazı refüjlere yerleştirmeye başladı.

Belediyenin sokak hayvanları için sağladığı bir diğer imkan ise kedilere yönelik. ‘Kedi Evi’ olarak bilinen kulübeye bırakılan ya da kendiliğinden gelen kedilerin beslenmesi için düzenli olarak ciğer servisi yapan belediye ekipleri, burada kalan minik kedilerin bakımını da üstleniyor. Aynı görevi yapan gönüllü vatandaşların da işini kolaylaştıran belediyenin ciğer servisi yapması yine takdirle karşılanan bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

Çukurova Belediyesi’nin parklara yönelik bir başka uygulaması da olası yaralanmalara karşı aldığı ilkyardım önlemi oldu. Belediye ekipleri büyük parkların tamamına ilk yardım-ecza dolabı koymaya başladı. Ecza dolaplarının içinde oksijenli su, antiseptik solüsyon, yara bandı, suni solunum maskesi, tek kullanımlık eldiven, pamuk, sargı bezi, turnike, makas, flaster ve bir de ilkyardım broşürü yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar