Çukarova Belediyesi'nde, kadın ve engellilere pozitif ayrım

Çukurova Belediyesi’nde görevli memurlara parasal ve idari iyileştirmeler sağlandı. Tüm Bel-Sen ile varılan anlaşmanın maddi açıdan sağladığı imkânlar bir yana, kadın çalışanların 8 Mart’ta ücretli izinli sayılması, engellilerin...

Google Haberlere Abone ol
Çukarova Belediyesi'nde, kadın ve engellilere pozitif ayrım

Çukurova Belediyesi’nde görevli memurlara parasal ve idari iyileştirmeler sağlandı. Tüm Bel-Sen ile varılan anlaşmanın maddi açıdan sağladığı imkânlar bir yana, kadın çalışanların 8 Mart’ta ücretli izinli sayılması, engellilerin çalışma ortamının engelliye uygun hale getirilmesi gibi bazı özel kolaylıklar elde edildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Borç yükü ve personel fazlasına rağmen çok önemli iyileştirmeler sağladık” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi’nde görevli memurları kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Şube Başkanı Ali Çetin Gürkan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve diğer yetkililer tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Toplam 25 maddeden oluşan sözleşmenin 20. maddesi kadın çalışanları ilgilendiriyor: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar idari izinli sayılırlar.” Başkan Soner Çetin, “Olması gereken bu, pozitif ayrım şarttı.” dedi.

Kadın çalışanların yanı sıra engellilere de pozitif ayrımın uygulandığı Sosyal Denge Sözleşmesine göre “çocuğu engelli olan Çukurova Belediyesi çalışanı” da unutulmadı. Durum gerektirdiğinde bu kişiler kolayca idari izin alabilecek. Kreş başlığı altındaki 19. madde, belediyenin açacağı kreş ve yurtlarda çalışanların çocukları ücretsiz yararlanmasını öngörüyor. Sözleşmeyle memurlara 875 liradan başlayan artışlar sağladıklarını belirten Başkan Çetin, “Emeğin hakkını vermek öncelikli görevimiz” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar