CÜ’de bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ile Yurtpark firması ortaklığı ile yapılacak bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Google Haberlere Abone ol
CÜ’de bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ile Yurtpark firması ortaklığı ile yapılacak bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.

CÜ Vakfı'nın arazisine yapılacak yurdun temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Boyraz, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Çolakoğlu, Yurtpark Yönetim Kurulu üyeleri Şerif Köksal, Aziz Kutlu, Gökhan Çelikkalp, Ali Salman Yücel, Onur Çağlar ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, "İnşallah bu Ağustos ayında bitecek şekilde planlama yapıldı. İnşallah Eylül ayında öğrencilerimiz geldiğinde burada kalma imkanı bulacaklar. Her geçen gün öğrenci sayımız artıyor. Şu anda 45 bin öğrencimiz var, eylülde daha da fazla olacak. Dolayısıyla barınma imkanı hazırlamak durumundayız. İhtiyaca cevap vermek durumundayız. Anlaşmaya vardığımız 2 bin kişilik yurdun bin kişilik olanın temelini atıyoruz. Bunun devamında Yurtpark firması bin kişilik yurt daha yapacak. Ayrıca Vakfımıza 300 kişilik konukevi yaparak hediye edecekler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yurdun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah devamı da gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk ise şunları söyledi: "Yaklaşık bir yıl önce çalışmalarımızın sonucu almaya başladık. Yaklaşık 2000 kişilik öğrenci yurdu 300 kişilik de konukevi bağlantısını yapmış olduk. 300 kişilik konukevi tamamen bağış olarak yapılacak. Buradaki 2000 kişilik öğrenci yurdundan Vakfımıza ciro üzerinden pay alınacak. Her bir biner kişilik yurttan da yine toprak üzerinden kirası alınacak. Vakfımız için iyi bir gelir kaynağı olacak. Allah hepimize hayırlı uğurlu etsin. Allah utandırmasın. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yatırımlar Sivaslı yatırımcılarımıza örnek teşkil edeceği umuduyla ben hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." Yapılan duanın ardından bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı. CİHAN

Yorumlar