Çubuk’ta Başbakan Yardımcısı İşler’den 4 istek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın Çubuk ilçesinde önce Kaymakamlığı, ardından AK Parti İlçe teşkilatını ve daha sonra Çubuk Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Çubuk’ta Başbakan Yardımcısı İşler’den 4 istek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın Çubuk ilçesinde önce Kaymakamlığı, ardından AK Parti İlçe teşkilatını ve daha sonra Çubuk Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı ziyaretinde Belediye Başkanı Lokman Özden, metro, askeriyeden boşalan alana fakülte, spor kompleksi ve kültür merkezi gibi isteklerini iletti. İşler, söz konusu istekleri tek tek not alarak çözüm bulmaya çalışacağını söyledi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çubuk Belediyesi’ne geçen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindekiler burada kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Belediye binasına gelişinde kendilerini bekleyen vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçenin AK Parti iktidarı zamanında çok büyük yatırımlar aldığını söyledi. Milletvekilliği süresince ilçeye her zaman ziyaret eden ve ilçenin sorunları ile yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı İşler’e ilçesi adına teşekkür eden Başkan Özden, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ekibine ilçemiz adına teşekkür ederim. Başbakan Yardımcımız Sayın Emrullah İşler her zaman ilçemizin sorunlarıyla yakından ilgilenmiştir. Kendisiyle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

ÖNCE SPOR KOMPLEKSİ TALEBİ İLETİLDİ
Alt yapının ardından ilçenin en önemli ihtiyaçlarının spor kompleksi olduğunu anlatan Başkan Özden, Sünlü Mahallesi’nde bulunan ve imarda gerekli düzenlemelerin yapıldığı 60 bin metrekarelik alana futbol sahası, olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonlarının olacağı spor kompleksi yapılması noktasında destek olmalarını istedi. Başkan Özden, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na daha önce de bu konudaki isteklerini ilettiklerini sözlerine ekledi.

ASKERİYEDEN BOŞALAN ALANA 2 FAKÜLTE İSTENDİ
Askeriyeden boşalan yaklaşık 400 dönümlük alana Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin 2 adet fakülte kurması gerektiğini söyleyen Başkan Özden, “İlçe merkezinde kalan ve Gazi Üniversitesi’nden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne devredilen yaklaşık 400 dönümlük alana biz Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu'nun yanında İslami Bilimler Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Fakültesi'nin de kurulmasını istiyoruz. Fakülteler burada açılırsa ilçenin ekonomisine bir katısı olur. Ayrıca yerleşkenin yanında yaklaşık 600 kişilik yeni bir öğrenci yurdu yapılırken, merkezde bulunan yaklaşık 300 kişilik de öğrenci yurdu hazır bulunmaktadır. Bu alan her durumda fakültelere hazır. Sizden biz bu konuda da destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

HAVAALANI METROSU ÇUBUK’A KADAR GELSİN
Ulaştırma Bakanlığı tarafından Esenboğa Havaalanına kadar yapılacak hafif raylı metro sisteminin ilçe merkezine kadar uzatılmasını isteyen Başkan Özden, yaptıkları imar planlarında istasyonların yerlerinin ayrıldığını belirtti. Metronun ilçe merkezine kadar getirilmesinin hem ulaşım sorununun köklü bir şekilde çözümünü sağlayacağını hem de ilçenin makus talihinin değişmesine neden olacağını savunan Başkan Özden, kendisi gibi tüm ilçe halkının de isteği olan metro konusunda da kendilerine Başbakan Yardımcısı İşler’in destek olmasını istedi. Özden, Başbakan Yardımcısı İşler'den bir de kültür merkezi için destek talebinde bulundu. Başbakan Yardımcısı İşler’de kendisinde istenilen konuları not alarak, destek olmaya çalışacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar