ÇÜ Ziraat Fakültesi, mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi, mezun olmaya hak kazanan 230 öğrencisini Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle uğurladı. Fakülteye bağlı 10 bölümden 142’si erkek 88’i kız olmak üzere 230 öğrenci mezun oldu. Ziraat...

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Ziraat Fakültesi, mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi, mezun olmaya hak kazanan 230 öğrencisini Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle uğurladı. Fakülteye bağlı 10 bölümden 142’si erkek 88’i kız olmak üzere 230 öğrenci mezun oldu.

Ziraat Fakültesi yeni mezunlarına düzenlenen törenle diplomalarını verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Azmi Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, fakültelerinin kuruluşundan bu güne dek 12 binin üzerinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve peyzaj mimarı mezun ettiklerini açıkladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 40. dönem mezunlarını veren Ziraat Fakültesi’nin Çukurova Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden olduğunu belirterek şunları söyledi; “Türkiye’de tarım 62 milyar dolarlık gayrisafi yurt içi hasıla, yaklaşık 17 milyar dolarlık ihracat ve yarattığı istihdam olanakları ile önemli sektörlerin başında gelmektedir. Teknolojinin hızla gelişerek tarımın hemen her alanda kullanılmaya başlanması ile her yıl artan oranlarda yapılan yatırımlar sonucu Ziraat Fakültesi mezunları için yeni iş sahaları oluşmaya başlamıştır. Bu nedenle Ziraat Fakültesi mezunlarının geleceğe umutla bakması gerekmektedir.”

Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi’ne bağlı 10 bölümün akademisyenleri tek tek öğrencilere diplomalarını takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler sahnede bir araya gelerek keplerini havaya atıp mezuniyet coşkusunu yaşadı.

CİHAN

Yorumlar