ÇÜ Tıp Fakültesi 42. yılında 168 öğrencisini mezun etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi 2013-2104 akademik yılında 168 öğrencisini mezun etti. Törene ÇÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Adana Tabip...

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Tıp Fakültesi 42. yılında 168 öğrencisini mezun etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi 2013-2104 akademik yılında 168 öğrencisini mezun etti.

Törene ÇÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet komitesi adına açılış konuşmasının Dr. Hande Özonur tarafından yapılmasından sonra protokol konuşmasını Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran gerçekleştirdi. 2014 mezunlarına seslenen Prof. Dr. Doran; “İyi bir hekim olmak için, mesleksel uygulamalarınızı en iyi şekilde yapmaya çalışmak, bilime güvenip onu takip etmek, öğrendiği her şeyi başkaları ile paylaşmaya çaba göstermek, yardım isteyen, bir şeyler danışan herkese yardımcı olmaya çalışmak, insanları sevmek, insanlar arasında ayrım gözetmemek gerekir. “İyi Hekim Olmak” için işte tüm bu vasıfları taşımayı lazım.” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan ise doktorluk mesleğinin gereklerinden bahsederek öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu. Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan şunları söyledi; “Bugün sadece ülkenizdeki hastalara değil, tüm dünyadaki hastalara ve insanlara, hatta tüm canlılara, ağaca, yeşile, suya, emeğe koşullar ne olursa olsun sahip çıkmak için yemin ediyorsunuz. Hekim olmak, toplumsal ve sosyal olayların kalbinde bulunmak demektir. Geçmişte yaşadığı zamanda ve gelecekte yaşanacak karanlıkları en çabuk fark eden kişidir hekim, tıpkı bir portakal ağacı gibi aydınlığı ister.”

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise, 168 hekimi mezun etmenin gururunu yaşadığını belirterek, “Mezun ettiğimiz hekimlerimizi insanlık için göreve uğurluyoruz. Zor bir meslek. Ancak bu mesleği, insan sevgisiyle, her yaşayanı, her iyileşeni, her ağrısı dineni büyük bir mutlulukla izleyerek ve bundan haz alarak kolay kılabilirsiniz. Unutmayın ki her başınız darda kaldığında “Çukurova Tıp” yanınızda. Bu sizin ayrıcalığınız.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de mezun olan öğrencilere hitap ederek, mesleki ve sosyal becerilerini geliştirebilmek için hayat boyu öğrenmeye devam etmelerini, bu saygın mesleği koruyarak, emek ve sevgilerini hastalarından esirgememelerini söyledi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulduğundan bu yana geçen 42 yıl içerisinde hızlı gelişimini sürdürdüğünü ve bugün Türkiye’de sayıları 74’e ulaşan Tıp Fakülteleri arasında ön sıralarda, köklü ve güçlü bir Tıp Fakültesi olarak anıldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, “Mesleğinizi robotlaşmadan tutku, sevda ve aşk ile yapınız. Bugünden itibaren yaşamında ‘gerçek yol gösterici bilimdir’ ilkesine uyarak, Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında, özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, ailesine, milletine ve insanlığa yararlı birer hekim olarak varlığınızı ortaya koyacağınıza olan inancımla hepinizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı akademisyenleri ve öğrencilerinin hazırladıkları müzik dinletisiyle açılış konuşmaları son bulurken, öğrenciler Prof. Dr. Ali Alpaslan yönetiminde Hekim Andı’nı okudu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Dr. Gizem Aslan hekim andının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Fakülte dönem birincisi Dr. Gizem Aslan ve dönem ikincisi Dr. Ezgi Eynallı’ya diplomasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz verdi. Dönem dördüncüsü Dr. Hatice Seçil Akyıldız’a diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel verirken, dönem beşincisi Dr. Lale Çapara’da diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın takdim etti.

Çukurova Üniversite Tıp Fakültesi 42. yıl mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar