ÇÜ Sinerji Kulübü tarafından 7 okula kütüphane kazandırıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü tarafından, 40. Yıla 40 Kütüphane Projesi kapsamında, Adana ve Osmaniye'de 7 okula kütüphane kazandırıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nca da desteklenen ve Çukurova...

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Sinerji Kulübü tarafından 7 okula kütüphane kazandırıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü tarafından, 40. Yıla 40 Kütüphane Projesi kapsamında, Adana ve Osmaniye'de 7 okula kütüphane kazandırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nca da desteklenen ve Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında 7. kütüphane İmamoğlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kuruldu. Kütüphanenin kurulum aşamasında bizzat görev alarak, yanlarında getirdikleri kitapları raflara dizen ÇÜ Sinerji Kulübü üyeleri, aynı zamanda ilkokul öğrencileriyle birlikte, okulun bahçesine 50 adet fidan dikti.

İmamoğlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ali Tekin, okullarına kütüphane kurulması için büyük uğraş veren kulüp üyeleri başta olmak üzere, Çukurova Üniversitesi Yönetimi’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kütüphanenin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Ali Tekin, “Bu kütüphane ile öğrencilerimiz okuma alışkanlığı kazanacak.” dedi.

ÇÜ Sinerji Kulübü’nden İbrahim Aşçı ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında yürütülen 40. Yıla 40 Kütüphane Projesi kapsamında 7. kütüphaneyi İmamoğlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kurduğumuz için çok mutluyuz. Bugün yaklaşık bin kitap ve iki kitaplıkla başladığımız İmamoğlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kütüphanesi, umarım daha da gelişir ve büyür. Projemizin yürütülmesi için bize destek verenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin Adana ve Osmaniye'deki 40 okula kütüphane kurulması olduğunu da hatırlatan Aşçı, "Proje kapsamında birçok sosyal etkinlik de düzenlenecek. Eğitimci, yazar ve Çukurova Üniversitesi’nden akademisyenler, kütüphane kurulan okullardaki öğrencilerle buluşacak." dedi. Konuşmaların ardından okulu da gezen kulüp üyeleri, çocuklarla birlikte gün boyu değişik aktiviteler gerçekleştirdiler. CİHAN

Yorumlar