ÇÜ öğretim üyesinden eşinin anısına resim sergisi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, anlamlı bir sergiye imza attı.

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ öğretim üyesinden eşinin anısına resim sergisi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, anlamlı bir sergiye imza attı. Aynı fakültede Öğretim Üyesi olarak görev yaparken yakalandığı amansız bir hastalık sonucu yaşamını yitiren eşi Prof. Dr. Ömer Faruk Özgüven anısına tuvallere duygularını yansıtan Ahsen Özgüven, açtığı sergiden elde edilen geliri Lösemi Vakfı’na bağışladı.
Prof. Dr. Ömer Faruk Özgüven’in amansız bir hastalık sonucu hayata veda etmesinin ardından aynı fakültede Bahçe Bitkileri Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, eşi anısına yağlı boya sergisi açtı.

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven; “Çocukluğumdan beri arzuladığım resim sergisi açma hayalimin, bir gün sevgili eşim üzerine olacağını aklımdan bile geçiremezdim. Sevgili eşimi anmak adına tuvallere sarıldım. Yaşamımıza dair mutluluk içerisinde yaşadığımız mekanı, kahve keyfini, saf bir sevginin imgesi ve ailecek hayranlık duyduğumuz papatyaları ve o yaz sıcaklarında müzik çaların sesini sonuna kadar açıp ‘Akdeniz Akşamları’ melodisiyle Akdeniz’i turladığımız anıları; bazen hüzünle bazen de acı bir tebessümle tuvallere aktarmaya çalıştım.” dedi.

‘Yalnızlık Değil, Sensizlik’ isimli yağlı boya sergisinde eşinin vefatının ardından tuvallere duygularını yansıtan Prof. Dr. Özgüven, bu sergiden elde edilen geliri lösemili çocuklar yararına bağışladı. Mithat Özsan Amfisi fuaye salonunda sergilenen yağlı boyalardan oluşan ve Özgüven çiftinin yaşanmışlıklarının anlatıldığı serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Özgüven ailesinin dostları katıldı.

CİHAN

Yorumlar