C.Ü İletişim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

Cumhuriyet Üniversitesi(C.Ü) İletişim Fakültesi ilk meyvelerini verdi. 2010 yılında Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde okumaya hak kazanan 150 öğrenci, 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra, diplomalarını almaya hak kazandı....

Google Haberlere Abone ol
C.Ü İletişim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

Cumhuriyet Üniversitesi(C.Ü) İletişim Fakültesi ilk meyvelerini verdi. 2010 yılında Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde okumaya hak kazanan 150 öğrenci, 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra, diplomalarını almaya hak kazandı. Bazı öğrenciler törene Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle baretle katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Amfi ’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, İletişim Fakültesi öğretim elemanları, öğrenciler ve velileri katıldı.Törende konuşan Prof. Dr. Metin Erol, “2013-2014 eğitim öğretim yılı bizim için çok önemli çünkü İletişim Fakültemiz ilk kez bu sene meyvelerini veriyor.” dedi.

Metin Erol, İletişim Fakültesi öğrencilerinin eğitim öğretim hayatı boyunca birçok fedakârlık yaparak, zemin katlarda ders işleyerek ve her türlü zorluklara göğüs gererek bu günlere geldiğinden bahsetti.

“Genç fidanlarımızın okuldan ayrıldıktan sonra da Cumhuriyet Üniversitesi ve İletişim Fakültemizin gönül elçileri olacakları konusunda en ufak bir kuşkum yoktur” şeklinde konuşan Prof. Dr. Metin Erol, “Başarının kolektif olduğunu vurgulayan Erol “Çocuklarımızın bu başarılarında, anne ve babalarının emeklerini göz ardı etmemiz mümkün değil. Anneler babalar bu gençler sizlerin eseridir. Bütün anneler ve babalar çocuklarına bütün hayatları boyunca onlara bir fener olma görevi görmüşlerdir” ifadelerini kullandı.

Fakülte 1.si olan Halkla İlişkiler bölümü öğrencisi Gülcan Çevikyiğit ise 4 yıllık uzun ve bir o kadar da kısa üniversite macerasının son aşamasında olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

“İnsan hayatında pek çok dönüm noktası vardır ve mezuniyet de o anlardan biridir. Mezun olmamız her şeyin bittiği anlamına gelmemeli hatta pek çok şeyin eşiğinde olduğumuzu unutmamalıyız. Yılmadan, usanmadan bu ülke için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bu 4 yıl boyunca türlü sıkıntıları göğüsleyip bu aşamaya kadar gelmemizde bizlere yardımcı olan ailelerimize ve hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim”

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Metin Erol tarafından Fakülte 1.si Gülcan Çevikyiğit ile 2. olan Gazetecilik bölümü öğrencisi Yunus Emre Kavak ve 3. Olan Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Muhammet Karasal’a plaket verildi.

Bazı öğrenciler mezuniyet törenine Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan işçilerin anısına baret takarak katıldı.

CİHAN

Yorumlar