ÇÜ Hukuk Fakültesi 3.dönem mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile 3. dönem mezunlarını uğurladı. ÇÜ Hukuk Fakültesi 3. dönemde 87 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve...

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Hukuk Fakültesi 3.dönem mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile 3. dönem mezunlarını uğurladı.

ÇÜ Hukuk Fakültesi 3. dönemde 87 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, 2007’de kurulan fakültelerinin 550 öğrencisinden bu yıl 87’sini mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bugüne kadar 175 mezun verdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise bölgenin en köklü üniversitesi olan Çukurova’da hukuk fakültesinin kurulmasında biraz geç kalındığını, ancak kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak 3. dönem mezunlarını verdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mezunlarımızın hâkimlik sınavlarını geçerek yargıda üniversitemizi temsil etmeleri, avukatlık stajını tamamlayıp ruhsat alarak başarılı şekilde görev yapmaya başlamaları, siz değerli velileri olduğu kadar bizleri de gururlandırmaktadır. Bugün mezun olan öğrencilerimizin de, ileride ülkemizin hukuk ve adalet yaşamına katkıda bulunacağı düşüncesi ile geleceğe güvenle baktığımızı belirtmek istiyorum.”

Hukuk Fakültesi yeni hizmet binasının inşaatının başladığı müjdesini veren Rektör Kibar, kısa sürede inşaatın tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı. Rektör Kibar açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Kısa bir süre içerisinde öğrenci sayısını 550’ye çıkaran fakültemiz, bölgemizin en kaliteli eğitimini vermek için bütün öğretim kadrosuyla yoğun bir mesai içerisindedir. Yeni bir fakülte olmasına rağmen hedefine emin adımlarla ilerleyen hukuk fakültesinin daha iyi bir hizmet vermesini sağlayabilmek için yeni binanın inşaatına başlamış bulunmaktayız. Hukuk fakültemizin modern sınıflarla donatılmış kendi binasında hizmet sunması için elimizden geleni yapacağız.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar açılış konuşmasında kürsüden birde özel teşekkürde bulundu. Teşekkür ettiği kişi ise Hukuk Fakültesini bitiren engelli öğrenci Mehtap Asutay’dı. Rektör Prof. Dr. Kibar; “4 yıllık temel eğitimi tamamlayarak adalet dünyasına adım atan her türlü engelleri yenerek süresi içerisinde fakültemizi bitirdiği için öğrencimiz Mehtap Asutay’a ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Korkut da, Mehtap Asutay’a teşekkür plaket verdi.

Tören, fakülte birincisi Gamze Develi’nin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, kep atma ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar