ÇÜ Devlet Konservatuvarı’ndan şenlik havasında mezuniyet kutlaması

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) fakülte ve yüksekokullarda mezuniyet sevinci devam ediyor. ÇÜ Devlet Konservatuvarı da öğrencilerini şenlik havasında geçen bir törenle uğurladı.     Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı...

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Devlet Konservatuvarı’ndan şenlik havasında mezuniyet kutlaması

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) fakülte ve yüksekokullarda mezuniyet sevinci devam ediyor. ÇÜ Devlet Konservatuvarı da öğrencilerini şenlik havasında geçen bir törenle uğurladı.

    Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2013-2014 yılında 22 lisans ve 9 lise öğrencisini konservatuvar bahçesinde düzenlenen, şenlik havasında geçen törenle mezun etti. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının arından konservatuvar birincisi Gözde Gülce Dağhan öğrenciler adına konuşma yaptı.

    Yrd. Doç Dr. Mustafa Bayık ise mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek ÇÜ Devlet Konservatuvarı mensubu ve öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bayık konuşmasına şöyle devam etti; “ÇÜ Devlet Konservatuvarı mezunu olmanın ayrıcalığını, ilerleyen yıllardaki profesyonel sanat hayatınızda daha çok hissedeceksiniz. Bu gücü arkanıza alarak yapacağınız her işte, çok başarılı olacağınıza olan inancım tamdır. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Rektörlük, Akademisyenler, idari personel ve öğrencilerinden aldığı güçle başarıdan başarıya koşmaya devam edecek."

    Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın da, 41 yıllık Çukurova Üniversitesi’nin 25 yıldır ulusal ve uluslararası arenada dışa açılan penceresi olan Konservatuvar'ın, son yıllardaki başarılı çalışmaları ile Üniversitenin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yalçın, Konservatuvar'ın verdiği kaliteli eğitim ve gerçekleştirdiği etkinliklerle Çukurova Üniversitesi’nin yüzünü ağarttığını belirterek "2013 yılında Avrupa Konservatuvarlar Birliği’ne üye olmaya hak kazanarak, Türkiye’de bu birliğe üye olmaya hak kazanan 7 konservatuvardan biri olmayı başarmıştır. Ve bu hamlesi ile de Üniversitemizin uluslararasılaşma programı çerçevesinde büyük bir hamle gerçekleştirmiştir." dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nı birincilikle bitiren Gözde Gülce Dağhan yaş kütüğüne plaket çakarken, diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın’dan aldı. Diğer mezun öğrencilerinde diplomalarını bölüm başkanlarından almasının ardından öğrenciler ve protokol üyeleri hep beraber mezuniyet pastası kesti. Keplerin havaya fırlatılmasının ardından mezuniyet töreni toplu fotoğraf çekimi ve eğlence ile devam etti. CİHAN

Yorumlar