ÇÜ Devlet Konservatuvarı, 'Avrupa Konservatuvarlar Birliği'ne üye oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, 55 ülkeden sadece 280 konservatuvarın üye olduğu Avrupa Konservatuvarlar Birliği üyeliğine kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
ÇÜ Devlet Konservatuvarı, 'Avrupa Konservatuvarlar Birliği'ne üye oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, 55 ülkeden sadece 280 konservatuvarın üye olduğu Avrupa Konservatuvarlar Birliği üyeliğine kabul edildi. Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, bu üyelikle Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı çerçevesinde iş birlikteliği yapma şansını yakaladıklarını söyledi.

ÇÜ Devlet Konservatuvarı, ilköğretimden lisans eğitimine kadar uzanan kaliteli hizmet içeriğiyle, uluslararası nitelikte sanat eğitimi vermeye devam ediyor. Başta Adana olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere, yerli ve yabancı öğretici kadrosuyla hizmet veren Konservatuvar, müzik, sahne sanatları ve müzikoloji olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Kuruluşundan günümüze kadar müzik ve sahne sanatları alanında yürütülen ulusal ve uluslararası faaliyetlerle, başta Çukurova Bölgesi olmak üzere yurt çapında sanata ve sanat etkinliklerine olan ilgiyi arttıran ÇÜ Devlet Konservatuvarı, şimdi de Avrupa Konservatuvarlar Birliği üyesi olmaya hak kazandı. Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, Avrupa ile iş birliğine çok önem verdiklerinin altını çizerek, Avrupa Konservatuvarlar Birliği’ne kabul edilmelerinin Çukurova Üniversitesi adına büyük bir prestij olduğunu söyledi.

ÇÜ ÖĞRENCİLERİNE YURT DIŞINDA EĞİTİM İMKÂNI
Yrd. Doç. Dr. Bayık, yurt dışında birçok üniversite ile iş birliği oluşturarak, bilgi ve öğretim elemanı değişimi yapan konservatuvarın, aynı zamanda bünyesindeki öğrencilerinin yurt dışında eğitim olanağı bulmalarını da sağladığını ifade etti. Lisans eğitimini tamamlayan çok sayıda öğrencinin, yurt içinde ve yurt dışında birçok opera, orkestra ve tiyatroda sanatçı olarak Türkiye’nin tanıtımına hizmet verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Bayık, "Diğer alanlarda olduğu gibi sanatta da dünyayla yarışan bir Adana, 'muasır medeniyet' yolundaki yerini hızla almaktadır. Modern dünyanın vazgeçilmez ritmi olan sanatın Adana'daki temsilcileri olarak hizmet vermekten onur duyuyoruz." dedi. Ekvator Büyükelçiliği’nden bir mektup aldıklarını da bildiren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, yakın bir tarihte iş birliğine başlayacaklarını duyurdu.

Piyano Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gülce Dağhan’ın geçtiğimiz eğitim yılı İtalya’da düzenlenen “4. Consorso Musicale Internazionale Citta’ di Ostuni” yarışmasında 2.’lik ödülü almaya hak kazandığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Bayık, "Kendisinin yorumu, birçok Avrupa ülkesinden katılan yarışmacıları geride bırakmış ve eleştirmenler tarafından takdir görmüştür. Opera Şan Ana Sanat Dalı öğrencimiz olan Yunus Emre Sönmez de İzmir’de düzenlenen ‘6. Ulusal Genç Yetenekler’ yarışmasında gösterdiği olağanüstü performans sayesinde 1. seçilmiş ve jürinin özel kararı ile yurt dışında okuma bursu kazanmıştır. Emeklerimizin karşılığını almak, öğrencilerimizin başarılarıyla Çukurova Üniversitesi’nin adını dünyaya duyurmak, bizi yeni başarılar için yüreklendiriyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar