ÇTSO kendi elektriğini üretecek

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yeni hizmet binası ve Fuar Kompleksi'nde kendi elektrik enerjisini üretmek amacıyla proje hazırladı. ÇTSO'dan yapılan açıklamada, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı...

Google Haberlere Abone ol
ÇTSO kendi elektriğini üretecek

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yeni hizmet binası ve Fuar Kompleksi'nde kendi elektrik enerjisini üretmek amacıyla proje hazırladı.

ÇTSO'dan yapılan açıklamada, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek olan projenin toplam bütçesinin 940 bin 294.80 TL olduğu belirtildi. Açıklamada ''Günümüzde enerjiye olan ihtiyacın artması, enerjiyi stratejik öneme sahip bir konu haline getirmiştir. Ülkemizin çözüm bekleyen en büyük sorunlarından bir tanesi olan cari açığın da, büyük oranda enerji ithalatından kaynaklandığı bilinmektedir. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak anlamında ulusal bazda bir takım adımlar atılsa da, henüz istenilen seviyeye gelinememiştir. Buradan hareketle, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, inşası devam etmekte olan yeni hizmet binamızda ve fuar kompleksimizde kendi elektrik enerjimizi üretmek için bir proje geliştirmiş bulunmaktayız. Yeni hizmet binamız ile fuar kompleksimizin elektrik enerjisi ihtiyacını kendi imkanlarımızla karşılamak amacıyla geliştirdiğimiz proje ile aynı zamanda ilimize ve bölgemize bu konuda örnek olmayı amaçlıyoruz. İlimizde bazı kurumlarla birlikte bir ilk olma özelliğini taşıyan güneş enerjisi santralimizde anlık ortalama 223 KW enerji üretilmesi planlanmaktadır.'' denildi.

Fuar kompleksinin çatısında, yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana kurulacak olan güneş enerjisi santralinin toplam proje süresi 2 yıl olduğunu belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından gerekli şartnameler hazırlanarak ihaleye çıkacağını duyurdu.

Güneş enerjisi santrali projelerinin toplam bütçesi üzerinden bakıldığında geri dönüş süresinin ortalama 10 yıl olarak değerlendirildiğini söyleyen Başaranhıncal ''Ancak projemiz, yüzde 75 oranında hibe desteği ile hayata geçirilecek olup, yüzde 25'i odamız tarafından finanse edilecektir. Dolayısıyla güneş enerjisi santrali projemizin geri dönüş süresi, ortalama 2,5 yıl olarak hesaplanmaktadır. Meclis toplantımızda da, güneş enerjisi santrali yatırımı için teminat mektubu almak üzere meclisimizden onay isteyeceğiz.'' dedi. CİHAN

Yorumlar