ÇTSO Başkanı Başaranhıncal, Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Çetin Başaranhıncal, Fen Lisesi Okul-Aile Birliği Başkanı Dr. Nedim Ardıç tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencileri ile bir araya geldi.Fen Lisesi Konferans salonunda...

Google Haberlere Abone ol
ÇTSO Başkanı Başaranhıncal, Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Çetin Başaranhıncal, Fen Lisesi Okul-Aile Birliği Başkanı Dr. Nedim Ardıç tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencileri ile bir araya geldi.

Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen söyleşiyi Fen Lisesi Müdürü Süleyman Atçıoğlu, okul öğretmenleri ve 11. sınıf öğrencileri izledi. ÇTSO'dan yapılan açıklamaya göre, burada konuşan Başaranhıncal, kişisel kariyeri hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, öğrencilere iş hayatına atılmadan önce eğitim hayatlarını donanımlı bir şekilde tamamlamaları tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.

İş hayatında en az bir yabancı dilin artık zorunlu hale geldiğini ifade eden Başaranhıncal, ayrıca başarılı bir kariyer için bir alanda uzmanlaşmanın gerektiğini vurgulayarak, ''Artık 'ne iş olsa yaparım' dönemi sona erdi. Bir alanda uzmanlaşmak zorundasınız. Alanı ne olursa olsun, bir alanda uzmanlaşan kişi işsiz kalmaz. Ancak bir iş görüşmesine gittiğinizde, bıranşınızın ne olduğu sorulduğunda 'ne iş olsa yaparım' şeklinde yanıt veriyorsanız, o işi alamazsınız. Zaten bunu diyen kişi aslında hiçbir iş yapamıyordur.'' dedi.

Öğrencilere Çorum'un en iyi devlet okulunda okuduklarını hatırlatan ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunan Başaranhıncal, ''Geleceğiniz, sizlerin elinde. Sizin geleceğiniz, aynı zamanda bizlerin, ülkemizin geleceği. Dolayısıyla, geleceğinizi bugünden şekillendirmeniz, eğitim hayatınızdaki performansınıza bağlıdır.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar