CSU, vize özgürlüğünü kısıtlamak istiyor

Rumen ve Bulgar göçmenlerin Almanya'nın sosyal sistemine göç edecekleri tartışmaları sürerken, Bavyera'dan tartışmaları alevlendirecek yeni bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
CSU, vize özgürlüğünü kısıtlamak istiyor

Rumen ve Bulgar göçmenlerin Almanya'nın sosyal sistemine göç edecekleri tartışmaları sürerken, Bavyera'dan tartışmaları alevlendirecek yeni bir açıklama geldi. Basın bildirisi yayınlayan Bavyera Sosyal İşler Bakanı Emilia Müller (CSU), Batı Balkan ülkelerine vize örgürlüğünün kısıtlanmasını istedi.

Özellikle Sırbistan ve Makedonya'dan gelen mülteci sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Bakan Müller, bu iki ülkeden gelen mültecilerin mülteciler sıralamasında üçüncü ve beşinci sırada bulunduklarını belirtti. Bakan, Bavyera'nın ve Almanya'nın korunmaya ihtiyacı olanlara yardım ettiğini ancak Batı Balkan ülkelerinden gelen mültecilerin gerekçelerinin yersiz olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Bu nedenle vize muafiyetinin kötüye kullanılmasını engellemeleri gerektiğini ve federal hükümet anlaşmasında Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan'ın güvenli ülkeler sınıfına alındığını hatırlatan siyasi, Avrupa Birliği içinde alınan yeni bir kararla birliğin üye ülkelere üçüncü ülkelerin vatandaşlarının serbest dolaşım hakkını askıya alma yetkisi verilmesini sevindiri bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bakan Müller, haksız yere yapılan mülteci başvurularının daha çabuk sonuçlandırılmasını ve bu mültecilerin daha çabuk ülkelerine geri gönderilmesini hedeflediklerini kaydetti. Öte yandan Caritas derneği başkanı Dr. Peter Neher, muhafazakar CSU partisine yabancıların ülkenin sosyal sistemine göç edecekleri tartışmalarını daha fazla alevlendirilmemesini istedi. CİHAN

Yorumlar