Çözüm süreci meyvelerini veriyor

Bir taraftan çözüm sürecinin devam etmesi, diğer taraftan silahların bırakılması konusundaki görüşmeler Hakkari'ye hayat veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Çözüm süreci meyvelerini veriyor

Abdullah Öcalan ve HDP heyeti içerisinde yapılan görüşmede PKK’nın silah bırakması konusundaki çağırma bütün Türkiye’de memnuniyetle karşılanmıştı. Türkiye genelinde huzurun sağlanması ile ortak Hakkari-Van karayolunda 3 kilometre aralıklarla kurulan ve burada geçici köy korucularının nöbet sahası şekilde kullandığı noktaların boşaltılması ise dikkatlerden kaçmadı. Bazı noktalarda hala vazife oluşturan korucular ise, çözüm süreci için gayret harcayan ve bugünlere getirenlere minnettar olduklarını söyledi.

"ALLAH BU KANI DURDURANLARDAN RAZI OLSUN"

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen köy korucuları, karayolu üstünde güvenliği sağlamak için nöbet kulübeleri yaptıklarını belirterek "Gündüz burada nöbet yakalayıp karanlık çökmeden evlerimize gidiyorduk. Gördüğünüz bu nöbet kulübelerinde çok sayıda arkadaşımız şehit oldu. Bir süreden bu güne kadar çözüm sürecinin kendisini göstermesi ile ortak çok sayıda nöbet kulübesi kaldırıldı. Biz ise çözüm süreci yardımıyla sorunsuzca bir soluk aldık. Artık başımıza bir füze düşecek diye bir endişemiz yok. Allah bu kanı durduranlardan razı olsun” halinde konuştular.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar