Coşkun Koleji’nin genç mucitleri 2 dalda dünya 2.si oldu

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu yıl 8. kez düzenlenen AB onaylı International Young Inventors Project Olympiad (IYIPO) Proje Yarışması'nda Coşkun Koleji öğrencileri 2 farklı dalda dünya 2.si oldu.IYIPO yarışması, Tiflis Mall’da 2-5...

Google Haberlere Abone ol
Coşkun Koleji’nin genç mucitleri 2 dalda dünya 2.si oldu

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu yıl 8. kez düzenlenen AB onaylı International Young Inventors Project Olympiad (IYIPO) Proje Yarışması'nda Coşkun Koleji öğrencileri 2 farklı dalda dünya 2.si oldu.

IYIPO yarışması, Tiflis Mall’da 2-5 Mayıs’ta proje sunumlarıyla gerçekleşti. Yarışmaya bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, mühendislik dallarından 40 farklı ülkeden yüzlerce finalist proje katıldı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrenciler, yapmış oldukları projeleri 2 gün boyunca ilgili branş jürilerine ve gelen ziyaretçilere İngilizce olarak sundu.

Proje yarışmasını düzenleyen komitede, Gürcistan Avrupa Birliği Başkanı Philip Dimitrov, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı Lia Gigauri, Gürcistan Çağlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Onal, Ulusal Patent Enstitüsü Genel Müdürü Irakli Gvaladze ve Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Rektörü Şevket Ercan Tunç yer aldı.

2014 IYIPO yarışmasına bilgisayar projesiyle katılan ve dünya ikincisi olan Coşkun Koleji öğrencisi A. Talha Yılmaz, "Aldığım başarıdan dolayı çok mutluyum. Finalist olunca çok heyecanlandım. Aylarca projemi yapmak için çalıştım. Başta ailem olmak üzere okulum ve öğretmenlerim beni destekledi. Burada kültürlerarası diyalog ortamını yakaladım. Organizasyonu yapan yetkililere çok teşekkür ederim." dedi. Kimya projesiyle IYIPO’ya katılarak gümüş madalya kazanan İstanbul Coşkun Koleji öğrencileri Yaren Berfin Çeçen ve Fatma Şeyma Gürsoy da "Finalist olduğumuzu öğrenince çok sevindik. Öğretmenimizle proje için tüm hazırlıkları yaptık. Projemiz biyodizel üzerine bir çalışma. Aldığımız gümüş madalya bizleri çok mutlu etti." diye konuştu.

AB onaylı IYIPO proje yarışmasının ödül töreninde derece alan öğrencilere madalya ve sertifika verildi. Katılımcılara ödül töreninin ardından Gürcistan halk dansları gösterisi yapıldı. Organizasyon, Tiflis gezisiyle son buldu.

CİHAN

Yorumlar