Coşkun Koleji, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 4 şampiyon çıkardı

TÜBİTAK’ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı’nın 2013 şampiyonları düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun Koleji, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 4 şampiyon çıkardı

TÜBİTAK’ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı’nın 2013 şampiyonları düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Coşkun Koleji'nden 4 öğrenci, 3 gümüş ve bir bronz madalya kazandı.

2013 Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil eden Ahmet Abdullah Keleş Ulusal Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya, Abdullah Harun Cantürk Ulusal Fizik Olimpiyatı'nda gümüş madalya, Kutluhan Yusuf Küçük Ulusal Biyoloji Olimpiyatı'nda bronz madalya alırken Mustafa Emir Çelebi de Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı.

Şampiyonlara LYS’de ek puan ve burs verileceğini bildiren Kasımoğlu Coşkun Koleji Müdürü İsmet Kartal konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ulusal olimpiyatlarda dereceye giren öğrenciler, yarıyıl tatilinde düzenlenecek Kış Okulu’na davet edilecek. Hazırlık kurslarının ardından Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek ekipler belirlenecek. Bizim hedefimiz Coşkun Koleji olarak ülkemizi Uluslararası olimpiyatlarda temsil etmek. Madalya kazanan öğrencilerimiz, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda bir kereye mahsus olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanıyor. Bu çok büyük bir avantaj. Ayrıca, öğrencilerimiz 'Yurt İçi Lisans Burs Programı' kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Biz, Türkiye’de en üst seviyede alınan bu başarıların devam etmesini, ülkemiz adına nice genç bilim insanlarının yetişmesini istiyoruz." CİHAN

Yorumlar