Coşkun: Gazteciler zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyor

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirterek, gazetecilerin zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiğini söylediGenel Müdür Osman Coşkun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun: Gazteciler zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyor

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirterek, gazetecilerin zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiğini söyledi

Genel Müdür Osman Coşkun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yozgat'ta görev yapan gazetecilerin gününü kutladı. Coşkun, "İzmir’in 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgalinden dört gün sonra 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak Milli Mücadele'nin meşalesini tutuşturan Mustafa Kemal Paşa, Anadolu’da giriştiği kurtuluş hareketinin sesini duyurmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulundu. Anadolu Ajansı’nın kuruluşundan önce, 4-11 Eylül 1919 tarihlerinde toplanan Sivas Kongresi’nde alınan kararların duyurulması amacıyla adını kendi koyduğu İrade-i Milliye gazetesinin 14 Eylül 1919’da yayınlanmasını sağlayan Mustafa Kemal, 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinden hemen sonra, ilk işlerden biri olarak gazete konusuna el attı ve 10 Ocak 1920’de yayın hayatına başlamasına öncülük ettiği Hakimiyet-i Milliye gazetesinin de adını koydu." dedi.

Gazetecilik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Coşkun, "Yazılan her kelamın, yapılan her haberin insanlık ve milletler adına önemi büyük. Bu önem basın meslek ilkeleri ışığında yapılan gazeteciliğin ne kadar kutsal ve önemli bir vazife olduğunun da göstergesi. Bu doğrultuda tüm basın emekçilerinin kutsal bir görevi yerine getirdiğini söylemekte fayda görüyorum. Zira gazetecinin kaleminden dökülen her kelime çoğu zaman cephede kazanılan bir zaferden daha önemli mecralara tesir edebiliyor. Bu tesirin vatan, millet ve insanlık hizmetine sunulması adına görevini layıkıyla yerine getiren başta Yozgatımızda bu işi layıkıyla yerine getiren basın mensubu arkadaşlarım olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleri ile sağlıklı bir ömür diliyorum." diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar