Coşkun: AK Parti'nin İstanbul adayı kesinleşti

Ahmet Hakan Coşkun, Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu ileri sürdü. Coşkun, Yıldırım'a adaylık için teklif gittiğini onun da kabul ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun: AK Parti'nin İstanbul adayı kesinleşti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'u referandumda 'hayır' cephesine kaptıran AK Parti'nin en büyük kozunu kullanacağı ileri sürüldü. İddiaya göre AK Parti, İstanbul'u geri almak için yerel seçimlere Başbakan Binali Yıldırım ile seçimlere girecek. Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olması halinde ise şehrin tekrar geri alınabileceği belirtiliyor. 

Başbakan Yıldırım'ın aday olacağı iddiasını Hürriyet'ten Ahemt Hakan Coşkun ortaya attı. Coşkun, bugünkü köşesinde ileri sürdüğü iddia için kesin ve net konuştu. Coşkun yazısında şunu aktardı: "Yerel seçimde Binali Yıldırım, AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak. Teklif gitti... Teklif kabul edildi... Yani şüphe yok, belirsizlik yok. Muhalefet partileri şimdiden hesaplarını buna göre yapsalar iyi olur." 

TOPBAŞ İSTİFA ETTİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kadir Topbaş'tan boşalan koltuğu için yakında belediye meclisinde seçim yapılacak. Valiliğin talimatıyla yapılacak seçimde meclis üyelerinden birisi belediye başkanı olacak. Belediye meclis seçimleri iki turlu yapılıyor. İlk turda oyların üçte ikisini alan aday başkan seçiliyor. Ancak ilk turda yeterli oyu alamayan aday ikinci turda oyların salt çoğunluğuyla başkan seçilecek. 

Yorumlar