Coş'a sosyal paylaşım sitesinde ‘hakaret’ etmekten yargılanan sanık beraat etti

Adana’dan Sakarya’ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş’a sosyal paylaşım sitesinde "Sesli veya görüntülü bir ileti hakaret" etmekten yargılanan 23 yaşındaki D.D.U. beraat etti. İddiaya göre, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ikamet eden D.D.U....

Google Haberlere Abone ol
Coş'a sosyal paylaşım sitesinde ‘hakaret’ etmekten yargılanan sanık beraat etti

Adana’dan Sakarya’ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş’a sosyal paylaşım sitesinde "Sesli veya görüntülü bir ileti hakaret" etmekten yargılanan 23 yaşındaki D.D.U. beraat etti.

İddiaya göre, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ikamet eden D.D.U. 19 Mayıs 2013 günü sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında Vali Hüseyin Avni Coş hakkında sinkaflı ifadelerle hakaret edip, bunu takipçileriyle paylaştı. Coş, avukatı aracılığıyla zanlıdan şikâyetçi oldu. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılan tutuksuz sanık, talimatla Bodrum 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olduğunu belirten D.D.U., ancak Vali Coş’a kesinlikle iddianamede geçtiği gibi bir ifade yazmadığını açıkladı.

D.D.U. savunmalarında, "Bir başkası yazmış olsa bile bunu hesabımda paylaşmadım. Hesabımda ne ben ne de diğer arkadaşlarım böyle bir paylaşımla karşılaşmadı. Soruşturma aşamasında jandarma evimize gelerek adliyeye gitmem gerektiğini söyledi. Fakat ne ile suçlandığım hususunda tarafıma bilgi verilmedi. Müştekiyi tanımam, Adana’ya hiç gitmedim; kimseye küfür edecek biri de değilim." dedi.

Sanıktan şikâyetçi olduklarını dile getiren Coş’un avukatı ise "Sanık savunmasında ilgili hesabın kendisine ait olduğunu doğrulamıştır. Sayfası da herkese açık olduğu için biz böyle gördük. Sık aralıklarla bu adresi kullandığı için küfrü görmemesine imkân yoktur. Kendisi bu yazıyı yazmamış ise de herhangi bir suç duyurusunda da bulunmamıştır." diye konuştu.

Sanık avukatı, mahkemede müvekkilinin beraatini talep etti. Barack Obama’nın adresinden Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek’e ‘fake’ denilen hesaptan mesaj gittiğini hatırlatan sanık avukatı, bu hususların yapılmasının mümkün olduğunu ve dosyada yeterli delilin bulunmadığını vurguladı. Adana 1.Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, “sanığın üzerine atılı hakaret suçunu işlediği sabit olmadığı” gerekçesiyle beraatine karar verdi. CİHAN

Yorumlar