Çorum'da yıkım gerginliği

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy'de Yüksel Çetin isimli vatandaşın 5 yıl önce imar izni alarak başladığı evine, muhtarın kaçak yapı ihbarında bulunması üzerine yıkım kararı çıkarıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da yıkım gerginliği

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy'de Yüksel Çetin isimli vatandaşın 5 yıl önce imar izni alarak başladığı evine, muhtarın kaçak yapı ihbarında bulunması üzerine yıkım kararı çıkarıldığı iddia edildi. Köylüler yıkım ekibi ve jandarmaya direnerek yıkıma karşı çıktı, ev sahibi kadın ise iş makinesinin önüne oturdu.

Çorum İl Özel İdaresi ile jandarma ekipleri köye gelerek söz konusu evi yıkmak istedi. Ancak ev sahipleri ile köylüler yıkıma karşı çıkarak olaya tepki gösterdi. Bunun üzerine yıkım sorumluları Kargı Kaymakamlığı ile görüşerek yıkımı durdurdu.

MUHTAR İHBAR ETTİ İDDİASI

Köy muhtarının değişmesinin ardından yeni gelen köy muhtarı Zeynel Aktepe, iddiaya göre, ev sahibi Yüksel Çetin'den su kanalının geçişi için arazisinden yer istedi. Mülk sahibi Yüksel Çetin ise tehlike arz ettiği gerekçesi ile su kanalına yer vermedi. Bunun üzerine muhtar, kaçak yapı ihbarında bulundu.

Yüksel Çetin ise kanala izin vermemesinin sebebini, "kanallara daha önce köyün çocuklarının düştüğü, hiçbir koruma olmadan çok basınçlı su aktığı tehlike oluşturması" olarak gösterdi. Çetin, bu nedenle muhtarın evini yıktırmak için kaçak yapı ihbarı yaptığını ileri sürdü.

Köylülerden Kadir Aksu da yıkıma tepki göstererek, ''Bu kanalları geçirmelerini istemiyoruz.'' ifadesini kullandı. Torunu su kanalına düşen ve ölümden dönen Hasan Biçer de kanalların büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. Biçer, ''Bebek boğuluyordu, muhtar da 'ben mesul değilim' dedi. Yapanlar kanalın üstünü kapatsın dediler. Benim torunumu aşağıda komşular kurtardı. Tapusunda bir şey yok, kanal geçmesin buradan.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar