Çorum'da Türk-Alman ekonomi günü düzenlendi

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından iki ülke arasındaki ticaret hacmin gelişmesi, ticari bağların kuvvetlenmesi ve karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla ''Türk-Alman Ekonomi Günü'' adı altında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da Türk-Alman ekonomi günü düzenlendi

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından iki ülke arasındaki ticaret hacmin gelişmesi, ticari bağların kuvvetlenmesi ve karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla ''Türk-Alman Ekonomi Günü'' adı altında gerçekleştirilen organizasyonun 13'ncü Çorum'da yapıldı.

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği ile Çorum Ticaret Ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen "Türk-Alman Ekonomi Günü" Anitta'ta Otel'de çok sayıda iş adamının katılımı ile gerçekleşti.

Programın açılışında Manisa'nın Soma ilçesinde maden de meydana gelen faciada ölen işçiler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada bir konuşma yapan Çorum Valisi Sabri Başköy, Çorumlu sanayici ve tüccarların serbest dolaşım hakkı talebi olduğunu kaydetti. Başköy ''Alman hükumetine sayın büyükelçinin malların serbest dolaşımı varsa, insanların da serbest dolaşımı olması gerekiyor. Bunu iletmesini temenni ediyorum. ''dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kentin sanayi alanındaki faaliyetlerini anlattı. Başaranhıncal, en büyük sorunlarının sanayi alanındaki çalışmalarının yeteri kadar tanıtımı yapılamamasından kaynaklandığını aktardı. Çorum'un zamanla hak ettiği noktaya ulaşacağını sözlerine ekledi.

Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl da, Türkiye ile ilişkilerin daha iyileşmesini istediklerini ifade etti. Yapılacak olan ikili iş görüşmelerinde bölgenin potansiyelini kullanmak istediklerini dile getiren Pohl, Çorum'un sanayisinin yanı sıra kültürel zenginliklerini de kullanmak istediklerini ifade etti. Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşın yaşadığına da değinen Pohl, 2014 yılının 'Türk-Alman Bilim Yılı' ilan edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk-Alman iş adamları ikili iş görüşmeleri yaptı.

CİHAN

Yorumlar