Çorum'da kentsel dönüşüm devam ediyor

Çorum Belediyesi tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile gerçekleştirilen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı tamamlandı.Belediyeden yapılan açıklama da hak sahiplerinin konutlarını çekecekleri...

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da kentsel dönüşüm devam ediyor

Çorum Belediyesi tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile gerçekleştirilen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı tamamlandı.

Belediyeden yapılan açıklama da hak sahiplerinin konutlarını çekecekleri kura ile belirleneceği belirtildi.

Çarşamba günü Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kura töreni ile konutlarına kavuşacak olan vatandaşlar, ev sahiplerinin ev sahibi olacağı açıklandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'un son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek Devane bölgesinde görüntü kirliliği oluşturan eski yapıların yerinde kentin silüetini değiştiren modern binaların yükseldiğini söyledi.

Yıllardır şehir merkezinde kötü görüntüye neden olan virane yapıları vatandaşla işbirliği içerisinde yıkarak yerine modern ve çok katlı binalar inşa ettiklerini söyleyen Külcü, ''Devane bölgemiz Çorum'umuzun şehircilik ve yaşam kalitesi açısından en sorunlu bölgelerinden biri idi. Kent merkezine yakın bir yerde bulunmasına rağmen yıllardır kentleşme açısından çirkin görüntü oluşturan Devane, artık modern bir yaşam alanı haline geldi. Şehrimizin yorgun mahallesi, bu sayede yenilendi, gençleşti. ''dedi.

Çorum Belediyesi tarihinde en büyük imar düzenlemelerinin 2009-2014 döneminde yapıldığını dile getiren Başkan Muzaffer Külcü, ''Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde 5 buçuk milyon metre kare alanda imar düzenlemesi yaptık. Bu düzenlemeler için 52 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Devane Kentsel Dönüşüm konutlarının 1. etabı 42 bin 500 metrekarelik alanı ve 4 bin 400 konutu kapsamaktadır. '' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar