Çorum'da izne gelen asker nişanlısını öldürdükten sonra intihar etti

Çorum'da askerden izne gelen Berat Özay (20), nişanlısı G.U. (17)'yu av tüfeğiyle öldürdükten sonra canına kıydı.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da izne gelen asker nişanlısını öldürdükten sonra intihar etti

Çorum'da askerden izne gelen Berat Özay (20), nişanlısı G.U. (17)'yu av tüfeğiyle öldürdükten sonra canına kıydı.

Olay, merkeze bağlı Güveçli köyü Adalar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Türkayşe köyünde yaşayan Berat Özay ile aynı köyde yaşayan G.U. geçtiğimiz yıl nişanlandı. Berat Özay, vatani görevini yapmak üzere Kıbrıs'a askere gitti.

İddiaya göre, bu arada aileler arasında anlaşmazlık yaşandı ve gençlerin ayrılması istendi. İzin için memleketine gelen Berat Özay ise bunu kabul etmeyerek dün sabah saatlerinde evden ayrıldı. G.U.'yu arayarak 66 PD 240 plakalı otomobille birlikte köyden kaçan çift, Adalar mevkinde buluştu. Bir süre konuşan genç çiftin arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma yaşandı.

Bunun üzerine Berat Özay yanına aldığı av tüfeğiyle ile nişanlısı G.U.'yu öldürdükten sonra aynı tüfekle intihar etti. Gençlerin cesetlerini bölgede avlanan Mesut Dalyan isimli köylü buldu. Dalyan, arabada cesetleri görünce durumu babasına anlattı. Baba Dalyan da muhtara haber vererek durum hemen jandarmaya bildirdi.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından şahısların cenazeleri Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cesetleri bulan Mesut Dalyan, ''Ava gelmiştim buraya, araba olduğunu gördüm. Genelde buraya avcılar gelir. Herhalde yine avcılar geldi dedim. Devam ettim ileri doğru. Baktım ilerde de kimse yok. Gelirken bu tarafa geçtim. Geldiğimde araba hala buradaydı. İlerde tümsek var. Tümsekten bakınca birisinin yattığını gördüm. Onu görür görmez korktum. Hemen köye gittim. Babama söyledim. Babam da muhtara haber verdi. Muhtar da jandarmayı aradı. Olay bu kadar'' dedi.

Bu arada ölen gençlerin bulunduğu araçta ise not bulunduğu, notta ailelerine sitem eden gençlerin, ''Bizi ayırdınız da ne oldu'' yazdıkları iddia edildi. Gençlerin cesetlerinin otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar