Çorum'da geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan proje kapsamında Çorum'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte çocuklar geçmişten günümüze kadar gelen çocuk...

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan proje kapsamında Çorum'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte çocuklar geçmişten günümüze kadar gelen çocuk oyunlarını oynadı. Bu yıl birincisi düzenlenen şenliğe Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, bazı daire müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali, çocuk oyunlarının önemine değinerek, geçmişten bu güne kadar bu oyunların yaşatılmasının ve halen oynanıyor olmasının kültür açısından ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar