Çorum'da 'Gazeteciler'e operasyon

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat polislerinin de destek verdiği örgütlü hayvan dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen ve 'Gazeteciler' grubu denilen çeteye düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da 'Gazeteciler'e operasyon

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat polislerinin de destek verdiği örgütlü hayvan dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen ve 'Gazeteciler' grubu denilen çeteye düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların 50 kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.

Bir ihbarı değerlendiren polis, örgütlü hayvan dolandırıcılığı yapıldığı bilgisine ulaştı. Çorum ve Yozgat başta olmak üzere çok sayıda ilçede büyük ve küçükbaş hayvanları değerinin üzerinde fiyatta alıp, paranın bir kısmını peşin ödedikten sonra diğer kalanını ise senet yaparak ödeyeceğini taahhüt eden, fakat ödemeyerek vatandaşları mağdur eden şebeke, polisler tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Sabah saatlerinde şafak operasyonu düzenleyen polis, 30 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaparak 18 kişiyi gözaltına aldı.

Kendilerine 'Gazeteciler' grubu adını veren şebekeden C.Y. H.K. S.Ş. M.G., A.C. K.M. E.P., O.P., F.P., M.K., A.K., Y.A., A.Y., S.S., A.A., F.D., S.Y. ve M.K. isimli şüphelilerin 50'den fazla vatandaşı dolandırdıkları öğrenildi. Yakalanan şahısların otomobil ve evlerinde yapılan aramalarda ise 3 adet av tüfeği, 1 adet tabanca, 291 adet mermi ve işledikleri suçlarda kullandıkları birçok senet, hayvan pasaportu ele geçirildi. Şüpheliler, 'Örgüt kurmak suretiyle hayvan dolandırıcılığı' suçlarından adliyeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar