Çorum'da doğa yürüyüşleri başlıyor

Çorum İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl başlatılan 'Doğa Sizi Çağırıyor Projesi' başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da doğa yürüyüşleri başlıyor

Çorum İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl başlatılan 'Doğa Sizi Çağırıyor Projesi' başlıyor. Özel idareden yapılan açıklamaya göre, şehrin kültür yollarında düzenlenecek olan yürüyüşlerin başladığı duyuruldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum'da bulunan 'Hitit Yürüyüş Yolu ve Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu'nda hafta sonları yürüyüşler organize edeceklerini söyledi. 'Doğa Sizi Çağırıyor Projesi'nin ilk yürüyüşleri, 12 Nisan Cumartesi günü başlayacağını belirten Aslan, ''Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu'nun İskilip rotalarından Ahlatçık-Selbasan, Selbasan-Akpınar yürüyüşlerinin ardından İskilip gezisi gerçekleştirilecek.'' dedi.

''ÜLKEMİZDEKİ 18 KÜLTÜR YOLUNDAN 2'Sİ ÇORUMDA''

Doğa ile randevularda Türkiye'deki 18 adet 'Kültür Yolu'ndan ikisinin Çorum'da olduğunu belirten Arslan, açılışı 2011 yılında yapılan Hitit Yolu ile açılışı 2012 yılında yapılan Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu'nun hem tanınırlığını artırmak hem de yürüyüşe katılanlara güzel bir hafta sonu hedeflendiğini ifade etti.

Arslan, 2013 yılı baharında da 'Hitit Yürüyüş Yolu ve Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu'nda hafta sonları yürüyüşler organize edildiğini kaydetti. Arslan ''Yürüyüşlere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanları, acentalar, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katılmıştı. Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında her hafta sonu gerçekleştirilen gezi programlarında toplam 500 kişi doğa yürüyüşü yapmıştı.'' diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar